Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Pregršt novih glazbenih dragulja Annie Lennox

Annie Lennox koja je u duetu Eurythmics prodala 66 milijuna, a u samostalnoj karijeri 13 milijuna albuma, što ukupno iznosi 79 milijuna – prema svim informacijama ponovo je pripremila ’veliki album’. Naime, uz pregršt novih glazbenih dragulja, posebno se ističe pjesma ’Sing’ koja je u većem dijelu nastala kao izraz Annienih dubokih emotivnih impresija suradnjom sa Nelsonom Mandelom, PETA-om i humanitarnom organizacijom TAC (Treatment Action Campaing). Pjesma ’Sing’ nastala je na vrlo zanimljiv način…

Annie je uklopila, skladateljski spojila, dio pjesme ’TAC aktivista’ koji povremeno djeluju u grupi / zboru ’The Generics’ sa jednom svojom skicom za pjesmu – pa je konačni rezultat pjesma ’Sing’ u kojoj što direktno (parcijalno dodatno snimljene dionice), a što indirektno (u sklopu spomenutih ’The Generics’) gostuje gotovo sva trenutna ’ženska krema svjetske glazbene scene’.

Koliki je zapravo ugled Annie Lennox u glazbenom svijetu i posebno kod jednako slavnih kolegica sasvim dovoljno govori činjenica da su sve ostale uključene pjevačice, njih dvadesetak, dale svoj pristanak za učestvovanjem – a ako kažemo da su između ostalih uključene… Madonna, Shakira, P!NK, Joss Stone, Celine Dion, Gladys Knight, Kd Lang i Bonnie Raitt. Annie Lennox će 21. rujna nastupiti na koncertu Peace One Day, a moguć je njen duet s ’preporođenim’ Marcom Almondom. Prvi singl s albuma ’Songs Of Mass Destruction’, pjesma ’Dark Road’ u etere radio postaja kreće krajem rujna, a de luxe edicija novog albuma biti će objavljena u limitiranoj nakladi.

Objavljeno 18.07.2007.

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin