Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Preminuo Ike Turner, pionir rock glazbe

Kontroverzni pionir rocka Ike Turner, ugledni gitarist i klavirist, poznatiji kao bivši suprug Tine Turner, preminuo je srijedu u 76. godini u svom domu u predgrađu San Marcos, u sjevernom dijelu okruga San Diego u Kaliforniji. U izjavi za medije Scotta Hanovera, dugogodišnjeg menadžera Ike Turnera ne navodi se uzrok smrti.

Ikeu Turneru, koji je uvršten i u Rock And Roll Hall Of Fame povjesničari rocka pripisuju revolucionarno autorstvo prve rock ploče ’Rocket 88’ iz 1951. godine koju je snimio njegov band Rhythm Kings sa pjevačicom Jackie Brenston, ploče koja je značila prekretnicu u rocku zbog upotrebe distorziranog zvuka električne gitare.

Uvijek u drugom planu, u sjeni svoje bivše supruge, legendarne pjevačice Tine Turner (68), posljednjeg desetljeća bio je došao je na zao glas kao ovisnik o kokainu i dugogodišnji brutalni verbalni i fizički zlostavljač supruge s kojom je u braku proveo 16 godina. Bez namjere da ga imalo branimo potrebno je ovom prilikom reći da je svjetska javnost prihvatila priču medijski puno eksponiranije Tine, ne dajući Ikeu nimalo mogućnosti da kaže svoju verziju priče. Ike Turner u intervjuu »Associated Pressu« 2001. godine negirao je tvrdnje bivše supruge i glazbene partnerice Tine Turner, tvrdeći da se radi o demonizaciji medija koji ga predstavljaju kao čudovište koje je zlostavljao bivšu suprugu ne dajući mu priliku da demantira njene navode, te da se svjesno zanemaruje i ignorira njegova povijesna uloga u počecima rock and rolla, bilježi Vinko Prešić.

Glazbeni svijet je jednoglasan u mišljenju da je rock and roll ostao bez jednog od svojih najvećih veterana.

Objavljeno 14.12.2007.

Vremeplov

Joao Gilberto na gitari može ”čitati novine” i zvučat će odlično.
Miles Davis