Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Supergrass na vrhuncu karijere

Šesti studijski album ’’Diamond Hoo Ha’’ novo je ostvarenje britanskog benda koji se, prema vlastitim riječima, ”nalazi na vlastitom vrhuncu” i sadrži 11 oštrih i odlučnih rock’n roll pjesama. Supergrass i dalje uspješno balansiraju između ’’biti cool’’ i komercijalnog uspjeha. ’’Željeli smo ploču na kojoj ćete dobiti sve od Supergrassa’’ – kaže frontman Gaz - ”veselje, intenzitet, tama i melodija, sve nam je to oduvijek bilo važno.’’

Ovaj energičan album, objavljen nakon njihova ’’Best Of - Supergrass Is 10’’, nastao je nakon mnoštva koncerata održanih po cijelom svijetu na kojima se bend rastajao, sastajao, pronalazio i zaljubljivao. Na jedno kratko vrijeme, tijekom snimanja u Rouenu u Francuskoj, bubnjar Danny napustio je bend. ’’Rješavao sam svoje unutarnje demone, osjećao sam se odvojeno od ostatka benda’’ - rekao je Danny. No, vratio se jednako brzo kako je i otišao.

U Berlinu su snimali u legendarnom Hansa studiju gdje je i David Bowie snimio ’’Low’’ i ’’Heroes’’. Rezervirali su producenta Nicka Launaya, veterana poznatog po radu sa Nick Caveom, Public Image Ltd. i Gang Of Four. ’’Nick je oduvijek volio naš bend, gledao je naše koncerte, prepoznao energiju. Najbitnije je da se mi i dalje osjećamo kao novi bend. Osobna sranja koja smo prošli učinila su da se osjećamo zaista svježe. Međusobno smo uspostavili novu vezu koja se osjeti i u pjesmama’’ – zaključuje Gaz, lider Supergrassa.

Od većine britanskih bendova izniklih sredinom 90-tih, gotovo jedino su Supergrass i dalje u naponu snage i grade svoj put ’’step by step’’. Link: www.supergrass.com.

Objavljeno 08.04.2008.

Vremeplov

Ne volim da me ljudi prepoznaju. Uopće me ne zanima da budem poznat. Samo radim što radim.
Bruce Dickinson (Iron Maiden)