Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Suzanne Vega je ’majka’ mp3 formatu

Početkom 1990-ih su u njemačkom institutu Fraunhofer započeli s testiranjem danas vrlo popularnog mp3 formata. Kao glavnu pjesmu tijekom raznih testiranja koritili su ”Tom’s Diner”, čiji autor je Suzanne Vega, koja je na taj način postala ’majka’ mp3-u.

U jednom od intervjua, Suzanne je objasnila kako je uopće došlo do te suradnje. ”Koristili su originalnu verziju moje pjesme ’Tom’s Diner’, jer su negdje načuli kako su se na taj način isprobavali zvučnici. S obzirom da je originalna izvedba a cappella, odmah se može reći da li negdje postoji distorzija. Kad su pustili pjesmu u mp3 formatu, odmah su se začule smetnje i zvučalo je grozno. Trebalo im je nekoliko mjeseci da sve usavrše i uklone distorziju”, izjavila je Vega.

Ove godine Suzanne je imala priliku upoznati i ’tatu’, Karla Brandenburga, tvorca ovog popularnog formata, koji je nastao u kombinaciji Karlovog sluha i Suzanninog glasa.

Također, Vega je nehotice sudjelovala u još jednom tehnološkom pothvatu. Bila je prva glazbenica koja je uživo nastupila u virtualnom internetskom svijetu, tj. igri ”Second Life”, piše Muzika.hr.

Objavljeno 11.10.2007.

Vremeplov

Bez hrvatskog glazbenog mainstreama manje bismo se smijali. Ovako, u nedostatku humora osim sporadičnih provala Knjaza ili Pervana, imamo festivale i playback nastupe koji na lice umorne nacije mogu izmamiti osmjeh.
Mirela Proselac Remi (Elemental)