Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Eagles, diskografski povratak nakon 28 godina

Između 1980. kad je najprodavanija kalifornijska klasična rock grupa The Eagles prestala s radom, i sredine 90-ih kad se koncertno reaktivirala, prošlo je isto toliko vremena koliko je bilo potrebno da se Don Henley, Glen Fray, Joe Walsh i Timothy Schmidt nakon ponovnog izlaska na scenu odluče za novi album. Gledano u kontituitetu, dvostruki ’Long Road Out Of Eden’ pojavljuje se, dakle, 28 godina od pretposljednje studijske ploče ’The Long Run’, no u glazbenom smislu, Eaglesi niti su ostarili, niti su se promijenili.

Obilje vremena da priprema dugoočekivanu ploču koja je već u prvom tjednu izbila na vrh Billboardove liste s više od 700.000 prodanih primjeraka bilo je utrošeno na minuciozan studijski rad o čijim rezultatima svjedoči uvodna polovica CD-a 1 gdje se, osim najčešćih solo glasova Henleyja i Freya, u pjevačkim ulogama izmjenjuju gitarist Walsh i basist Schmidt.

Ako je prvi disk klasično country rock izdanje Eaglesa s dopadljivim melodijama i besprijekornim vokalnim harmonijama, nešto kraći i raznovrsniji CD 2 otvara 10-minutna, središnja naslovna skladba koja Eaglese stavlja u kontekst 21. stoljeća kao novovjekovni odgovor na najveći hit ’Hotel California’ zajedno s tematski podjednako ažurnom, žestokom ’Frail Grasp On The Big Picture’, dok će ’Center Of the Universe’ podsjetiti na klasični vokalni slog Beatlesa.

Objavljeno 21.11.2007.

Vremeplov

Ne volim telefone.
Marc Bolan