Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Eagles, diskografski povratak nakon 28 godina

Između 1980. kad je najprodavanija kalifornijska klasična rock grupa The Eagles prestala s radom, i sredine 90-ih kad se koncertno reaktivirala, prošlo je isto toliko vremena koliko je bilo potrebno da se Don Henley, Glen Fray, Joe Walsh i Timothy Schmidt nakon ponovnog izlaska na scenu odluče za novi album. Gledano u kontituitetu, dvostruki ’Long Road Out Of Eden’ pojavljuje se, dakle, 28 godina od pretposljednje studijske ploče ’The Long Run’, no u glazbenom smislu, Eaglesi niti su ostarili, niti su se promijenili.

Obilje vremena da priprema dugoočekivanu ploču koja je već u prvom tjednu izbila na vrh Billboardove liste s više od 700.000 prodanih primjeraka bilo je utrošeno na minuciozan studijski rad o čijim rezultatima svjedoči uvodna polovica CD-a 1 gdje se, osim najčešćih solo glasova Henleyja i Freya, u pjevačkim ulogama izmjenjuju gitarist Walsh i basist Schmidt.

Ako je prvi disk klasično country rock izdanje Eaglesa s dopadljivim melodijama i besprijekornim vokalnim harmonijama, nešto kraći i raznovrsniji CD 2 otvara 10-minutna, središnja naslovna skladba koja Eaglese stavlja u kontekst 21. stoljeća kao novovjekovni odgovor na najveći hit ’Hotel California’ zajedno s tematski podjednako ažurnom, žestokom ’Frail Grasp On The Big Picture’, dok će ’Center Of the Universe’ podsjetiti na klasični vokalni slog Beatlesa.

Objavljeno 21.11.2007.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf