Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Earlies, organizirani mračnjaci brzih internet veza

Krajem prošloga tjedna hrvatsko je CD tržište upotpunjeno drugim studijskim izdanjem četveročlane grupe the Earlies. Album je naslovljen ˝The Enemy Chors˝ i nasljeđuje ˝These Were the Earlies˝, hvaljen debi iz 2004. Izuzev zajedničkoj zaljubljenosti u prog rock, psihodeliju, country i electronicu, The Earlies svoje nastajanje mogu zahvaliti i brzoj internetskoj vezi koja ih je spojila jer jedna polovica benda živi u Teksasu (Bernard Carr i J.M. Lapham), a druga u sjevernoj Engleskoj (Christian Madden i Giles Hatton).

Album ˝These Were the Earlies˝ je nastao iz kompiliranja svih dotadašnjih zajedničkih radova, a grupa se tek nakon njegove objave po prvi puta osobno susrela. The Earlies su nerijetko uspoređivani s indie prvacima Yo La Tengo, Grandaddy, The Polyphonic Spree, Flaming Lips, Beta Band...

Fanovi prvijenca primijetit će razliku, jer iako i dalje vuku eklektične zvukove, The Earlies su se na friško objavljenom ˝The Enemy Chours˝ više zaigrali elektonikom, Krautrock gooveom i orkestracijom. Ovoga su puta mračniji, organiziraniji. I dalje izvanredni. Album ˝The Enemy Chours˝ divan je uvid u sazrijevanje neke grupe, ili ovoga puta u sazrijevanje The Earliesa. ˝No Love In Your Heart˝ je singl.

Objavljeno 23.03.2007.

Vremeplov

Ja sam pravi buntovnik s razlogom.
Nina Simone