Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tori Amos sklada glazbu za mjuzikl

Jedna od vodećih američkih kantautorica ovih dana radi ’puno parom’. Tori Amos naime piše glazbu za mjuzikl koji je baziran na priči ’The Light Princess’ koju je davne 1864. godine napisao George McDonald. Premijera se očekuje tijekom slijedeće godine, u National Theatre London, a bit će to prvi put da se Tori kao skladateljica okušala u toj glazbenoj disciplini. Njen aktualni album ‘American Doll Posse’ i dalje ima odličan prijem kod naše publike, a od 1992. godine kada je započela svoju uspješnu glazbenu karijeru – prožetu mnogim nagradama, višestrukim nominacijama za nagradu Grammy i povremenim izletima u svijet književnosti – Tori je prodala oko 12 i pol milijuna albuma.

Dugogodišnjim bavljenjem ljudskim likovima kao ‘povodima za stvaranje’ i hrabro se držeći svojih artističko-estetskih premisa, Tori Amos uspjela je izraziti ogromni potencijal svog unutrašnjeg svijeta, svoje emotivne naboje, pozitivnu energiju, umjetnička stremljenja, ali i postati glazbeni ‘brand’, te istovremeno prodati milijune svojih albuma. Malo kome je to ’pošlo za rukom’. Poznata po svojim beskompromisno iskrenim, povremeno ‘žestokim’ tekstovima, Tori se nije bojala pisati o temama kao što su religija, seksualnost, identitet ili ljubavni odnosi.

Svu simultanost i prožimanje složenosti i jednostavnosti u sklopu njenog umjetničkog izričaja potvrđuje devet nominacija za nagradu Grammy, u tri kategorije: ’Best Alternative Music Performance’, ’Best Female Rock Vocal Performance’ i ’Best Boxed / Special Limited Edition Package’. Uvjereni smo da će se Tori i ovim projektom pokazati kao jedna od višestruko talentiranih i vodećih kantautorica današnjice.

Objavljeno 06.12.2007.

Vremeplov

Svo to školovanje nikada te ne pripremi za stvarni život.
Juliette Lewis