Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ultimativna kolekcija Croatia Recordsa

Novom kolekcijom pod nazivom The Ultimate Colection, koja donosi presjek rada najistaknutijih rock grupa koje su kroz više od četiri desetljeća ostavile dubok trag na hrvatskoj, te sceni bivše države, izdavačka kuća Croatia Records, na još će jedan način obilježiti svečarsku godinu u kojoj slavi 60 godina postojanja. U prvom dijelu kolekcija će obuhvatiti šest dvostrukih CD izdanja: Azra, Bijelo Dugme, Drago Mlinarec i Grupa 220, Plavi orkestar, Psihomodo pop , Dado Topić i Grupa Time.

Zacijelo najatraktivnije izdanje ove kolekcije biti će dvostruki CD zagrebačkog rock sastava Azra, koje će sa 46 snimaka zasigurno biti najopsežnije. Kult Branimira Johnnyja Štulića i nakon godina izolacije nije nestao, štoviše pustio je još dublje korijene, a kompilacija predstavlja presjek svih osam studijskih albuma i dva live albuma Azre, uz dodatak izbora s kompilacije “Singl ploče 1979. – 1982.”.

Bijelo dugme je svojom pojavom na glazbenoj sceni silovito i temeljno preokrenulo percepciju rock glazbe na razini masovnog fenomena i tržišnih odnosa unutar diskografske industrije. Najveći dio ovog izdanja odnosi se na opus grupe iz perioda 1974.-1983. kao svojevrsni mix singl ploča i velikih rock balada, a životopis Bijelog dugmeta nakon odlaska Željka Bebeka upotpunjen je dvama snimakama na kraju svakog diska “Lipe cvatu” i “Hajdemo u planine”, odnosno “Ružica si bila” i “Nakon svih ovih godina” sa zadnja tri studijska albuma.

Psihomodo pop proveo je dobar dio 80-tih na zagrebačkoj postnovovalnoj sceni sa statusom demo benda, a iduće će godine proslaviti dva desetljeća od izlaska prvog albuma “Godina zmaja”. Kroz tih dvadeset godina provokativni Davor Gobac i prijatelji nadoknadili su dugi put do afirmacije sa sedam albuma snimljenih u studiju, koji čine temelj njihove kolekcije, uz dodatak snimaka s “live” CD-a, “Unpljugd”.

Kompilacija Dade Topića i grupe Time donosi dvije omiljene pjesme sa prvog albuma “Time” iz 1972. godine “Makedonija” i “Da li znaš da te volim”, te potom kompletan sadržaj preostala dva izdanja iz trilogije stalno rotirajuće postave Timea, okupljene oko Dade Topića, “Time II”, “Život u čizmama sa visokom petom”, a tu je i danas aktualna ”Negdje izvan planeta”, popularnija pod nazivom ”Princeza”.

The Ultimate Collection u prodaji je od 23.11., a osim fizičkih proizvoda u prodavaonicama CD-a, moći će se legalno preuzeti sa hrvatskih glazbenih servisa, te sa iTunes servisa za cijeli svijet. Više na www.crorec.hr stranicama.

Objavljeno 14.11.2007.

Vremeplov

Blues priča priču. Svaki redak u bluesu ima značenje.
John Lee Hooker