Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bleeding on Wednesday - „In the name of“

Bleeding on Wednesday - „In the name of“ Novi EP zagrebačkog benda Bleeding on Wednesday „In the name of“ ugledao je svjetlo dana 24.07.2014.

Bend je okupljen 2011. godine i uz male ekipne promjene danas svira u sastavu: Bizzare – vokal, Ivana – gitara, Ana – bass i Dora – bubnjevi. Utjecaji na stvaranje njihove glazbe vrlo su raznoliki i pomalo neobični. Svaka od članica ima svoje favorite, a slušaju razne stilove glazbe: od rocka, popa, punka, dubstepa do svih vrsta metala. Sve se to osjeti kako iz tekstova, tako i iz glazbe koja je raznolika i svježa.

Iako djevojke ne vole naglašavati da su ženski bend, osobno mislim da ih baš to izdvaja iz mase drugih bendova. Upravo ta činjenica da su žene. Jer, dečki, nemojte se ljutiti, ženama je prirodnije iznijeti čitav spektar najrazličitijih emocija i to sve fluidno bez prenemaganja.

Svaka od četiri pjesme koja se nalazi na ovom EP-u donosi nešto novo i drugačije što je krasno osvježenje za razliku od mnogih bendova koji, naviknti na formulu koja prolazi trpaju je u apsolutno sve numere, pa na koncu zvuče dosadno.

BOW su pozitivne, energične, bijesne, nježne, živčane, buntovne, opake i emotivne u isto vrijeme. I to je ono što ih čini super bendom. Osim toga, osjeti se da su ekipa koja provodi puno vremena zajedno. Energija benda BOW i način prenošenja emocija publici neodoljivo me podsjeća na kanadski bend KITTIE koji uz manje prekide svira još od 1996. godine.

Album je sniman u Chicken sound studiju a za odličan zvuk je zaslužan Vedran Kovačić Beli. Dizajn omota osmislili su i kreativno odradili Sven G. I Nikka Dott.

Pjesme koje EP donosi su ’’Blooded Purity’’, ’’Step Aside’’, ’’Anchors’’ i ’’Used To Know You’’ (Stranger II). Dvije potonje su moji osobni favoriti, naročito akustična ’’Stranger II’’. Nadam se da će jednom svoje stvaralaštvo usmjeriti prema akustici jer im odlično pristaje.

Album možete preslušati na http://bleedingonwednesday.bandcamp.com/album/in-the-name-of i na soundloud-u, a vizualno ih u vidu spotova možete pronaći na kanalu Youtube.

Elizabeta Milanović Glavica

Objavljeno 28.11.2014.

Vremeplov

Kako mogu biti bilo tko drugi nego ja sam?
Dave Matthews