Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Flo - Il Mjese Del Rosario (Agualoca Records, 2016.)

Flo - Il Mjese Del Rosario (Agualoca Records, 2016.)Flo je svakako najzanimljivija pojava na talijanskoj glazbenoj sceni. Iznimno svestran vokal, Flo je svoje obrazovanje započela 1995.godine studirajući operu ali nekoliko godina kasnije počinje izučavanje moderne pop glazbe ali i etno i world music stila.

Tijekom karijere surađivala je i snimala s imenima kao što su Daniele Sepe (Rote Jazz Fraktion: 2012.godina ”Canzoniere Illustrated” i 2013. godina ”In Vino Veritas”) ili s bendom Corde Oblique (gostovala na četiri studijska izdanja). Od 2006. godine često nastupa i u kazalištu. Dobitnik je mnogih nagrada na prestižnim festivalima (Musicultura, Villa Ada meets the world, Adriatic Mediterranean Festival ...).

Od 2013. godine posvećena je solo karijeri koju gradi s gitaristom i kompozitorom Ernestom Nobilijem. S njenog debi albuma ’D’ Amore and irreverisibli other things ’s izdvojili su se singlovi ”Ça ne tient pas la route” i ”Olor a lluna”.

Floriana Cangiano, poznatija kao FLO svojim novim albumom ’Il Mjese Del Rosario’ obraća se slušateljima koji moraju biti spremni da će zakoračiti u nešto tradicionalno napravljeno na moderan način. Njezin novi album svakako je jedan nadasve inteligentan projekt kakav zaslužuju iskreni i posvećeni štovatelji kvalitetne glazbe.

Početak ’Il Mjese Del Rosario’ album, s prvim tonovima je veseo, bezbrižan, skoro naivan. Pjesma ”Vulio” vodi vas mediteranskim emocijama i poziva na ples. ”Bellissima presenze” je pravi ljetni hit, zavodljivog tempa, francuskog temperamenta s ritmom od kojeg i srce brže kuca. ”Malemaritate” je živahna, moderna world-music pjesama koja odvodi album u totalno drugom pravcu. Pozitivan kaos nastao u prethodnoj pjesmi smiruje predivna balada ”Ad Ogni Femmina Un Marito”. ”Frev ’e Criscènza” - emotivna i nježna ali ipak dozirana ozbiljnim tj. mračnim tonova.

”Contra arancione” prijeti da postane veliki hit. U svom obliku to je pjesama u kojoj dominiraju etno ritmovi koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Balada ”Quale Amore” dostojna je visokih standarda velikana talijanskih šansona.

Zadnje dvije pjesme posveta su sicilijanskoj pjevačici Rosa Balistreri. Ogoljene, teške i jezive. Prva ”Bottana Di To Ma ’” je tužna i neizmjerno snažna, dok vas druga ”Terra Ca Nun Senti” vraća u neka prošla vremena ...

Što prije hvaliti? Jedinstven i perfektan vokal same Flo ili nadasve originalno komponiranje i naravno, nikakose ne smije zaobići produkciju.

Nema sumnje, Flo je izvanredna pjevačica, što je ona to mnogo ranije dokazala u svojoj karijeri ali s ovim albumom odlazi korak dalje u svojoj nadarenosti. ’Il Mjese Del Rosario’ je definitivna lekcija za pjevače ali i za skladatelje, aranžere kao i za producente.

Ernesto Nobili koji je bio zadužen za glazbeni i tehnički dio materijala na ovom albumu može dobiti pohvalu da je napravio najbolji album u svojoj karijeri.

Mike Stankovich

Objavljeno 13.06.2016.

Vremeplov

Cijelokupni smisao i ideja poezije tjeraju me u smijeh.
Frank Zappa