Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hollywood Undead – ’Notes From The Underground’ (Universal Music Group, 2013)

Hollywood Undead – ’Notes From The Underground’ (Universal Music Group, 2013)Hollywood Undead, bend iz sunčane Kalifornije, kombinira rap i rock a takvi su im i albumi: pola rock - pola hip-hop pjesama. Novi treći album nosi naziv ’Notes From The Underground’. Šestorka koja krije svoje identitete maskama koje uvijek nose na nastupima i u spotovima na prvi pogled ostavlja dojam da s njima nema šale i nema kompromisa u muzici koju stvaraju. Na žalost nije baš tako...

Rap verzija Slipknota svojim trećim albumom donosi dosta komercijalnije klasične rap pjesme i nekoliko žestokih nu-metal pjesama. Nedostatak originalnosti Hollywood Undead je očigledan jer svaka od pjesama vam djeluje kao da je kopija nekog od poznatih izvođača na top listama rock i pop muzike.
Prva polovica albuma su gitarske pjesme dok drugu polovicu čine hip-hop i pop numere.

Album ’Notes From The Underground’ otvara „Dead Bite“ s muzičkom podlogom kao u pjesmama Marilyn Mansona ili Rob Zombiea. Žestok početak ovog diska upotpunjuje sljedeća „From The Ground“. Brzi gitarski rifovi i pjevni refren u pjesmi pružaju dojamkao da slušate System Of A Down.

„Another Way Out“ ritmična disko pjesma i dalje održava dobru energiju ovog albuma. „Lion“, četvrta na disku, (uskoro se pojavljuje kao singl), iako odlično zvuči previše podsjeća na gitarski period benda Linkin Park.

Prvi singl s albuma „We Are“ uz glomaznu produkciju predstavlja bend u pravom svijetlu, glasne gitare, jaka ritam sekcija, pjevanje i repanje, ali to i dalje sliči na bend P.O.D.

Klasične hip-hop pjesme kvare dojam ako ste ljubitelj gitarskih pjesama Hollywood Undead. „Pigskin“ bi bolje zvučala da je izvodi Usher, „Rain“ zvuči kao da je se Eminem odrekao, na „Believe“ su otišli predaleko u pop vode, „Up In Smoke“ i „One More Bottle“ komercijalni rap u stilu G Unita.
Ostatak pjesama ne pruža ništa što već niste čuli. Ono što ovom bendu fali je autentičnost.

Uz sve napisano ’Notes From The Underground’ nije loš album. Komercijalniji je od prva dva izdanja benda. U 50 minuta muzike dobivate mješavinu muzičkih stilova u ovakvoj kombinaciji - uz nekoliko dobrih rock pjesama i nekoliko dobrih rap pjesama, dolazi i nekoliko manje kvalitetnih.

Mikica Stanković

Objavljeno 23.04.2013.

Vremeplov

Znam što sam učinio za glazbu ali ne zovite me legendom. Zovite me - Miles Davis.
Miles Davis