Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Blackout - ‘Start The Party’ (Cooking Vinyl, 2013)

The Blackout - ‘Start The Party’ (Cooking Vinyl, 2013)Velšani The Blackout objavili su svoj četvrti album ‘Start The Party’. Prije svega, rock bend, s dodatkom post hardcorea i alternativnog zvuka, uz dva vokala inspiraciju za tekstove traži u zabavama i dobrom provodu. Dosta su popularni među mlađom publikom.

The Blackout su dio pravca u koji se svrstavaju i Lostprophets, Kids In Glass Houses, You Me At Six, Funeral For A Friend...

Album otvara naslovna “Start the Party”, ujedno i promo singl, veseli rifovi, vrištanje Sean Smitha, pjevanje Gavin Butlera, sve je spremno za početak zabave. Ostatak albuma nastavlja u istom stilu kao i maloprije spomenuta pjesma.

Sve pjesme na albumu su muzički slične, predvođene gitarama, uz rifove koji vas mogu natjerati na skakanje, i obavezni refreni za tzv. zborno pjevanje.

Za razliku od prethodnog albuma ‘Hope’ (2011) gdje su kombinirali rock i (pseudo) metal pjesme s par balada, na ‘Start The Party’ od početka do kraja očekujte samo dobre rock stvari, pa i izlete u punk, npr. s “We Live On”.

Jedanaest pjesama u skoro četrdeset minuta muzike na ovom albumu bi trebalo zadovoljiti svakog fana ovog benda. Na “Take Away the Misery” Sean Smith ima dominantniju ulogu od dva pjevača. Numera je jedna od najžešćih pjesama i opravdava status post-hardcore benda. „Lake” note s “Keep Singing”, koja kao da je pisana za Simple Minds i “You”, jedinom baladom.

Izuzetno pozitivna “Running Scared” je drugi singl, možda i najljepša na albumu. Album zatvara “Throw It All Away” klasična alt-rock The Blackout pjesma koja djeluje malo ozbiljnije od ostatka ovog veselog albuma.

‘Start The Party’ definitivno je najkomercijalnije izdanje benda što nikako nije loša stvar. Ovo je zapravo pravi ljetni album objavljen usred zime “da nas malo zagrije”! Pohvalno je što je bend ostao dosljedan sebi i zvuku koji njihovi obožavatelji vole. Nisu se upustili u kombinacije s elektronikom ili rapom zarad proširenja svoje fan baze. Ali upozorenje: ako ste mlađi od 25 teško da će vam se ‘Start The Party’ svidjeti.

Mikica Stanković

Objavljeno 29.04.2013.

Vremeplov

Mene iznenađuje da mladi ljudi ne nalaze dovoljno provokacije u ovom vremenu u kome živimo da bi stvorili nešto što je zanimljivo i drugačije. Ima tu i tamo nekih pokušaja ali to ne dobacuje na žalost previše daleko.
Zoran Vulović Vule, intervju za RiRock.com