Top singlovi

  1. David Bowie - The Stars (Are Out Tonight)
  2. Depeche Mode -Soothe My Soul
  3. Zaz - On Ira
  4. Mark Knopfler - Privateering
  5. My Buddy Moose - Shine! Shine! Shine!
  6. Muse - Panic Station
  7. Queens Of The Stone Age - I Appear Missing
  8. Lana Del Ray - Young And Beautiful
  9. Thirty Seconds To Mars - Up In The Air
  10. Bullet For My Valentine - P.O.W.

Top album

David Bowie – The Next Day

dvd preporuka

Iron Maiden - "Maiden England Tour"

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Damir Badurina Bada počinio samoubojstvo

Damir Badurina Bada počinio samoubojstvoNevjerojatna i zlokobna vijest koja se velikom brzinom počela širiti Rijekom u srijedu poslijepodne nažalost se ispostavila kao istinita.

Damir Badurina Bada (34), frontmen i jedan od osnivača nekada popularne riječke grupe Unlogic Skill, vlasnik lounge kafea Viva Cafe do Brasil te vlasnik disko kluba Tesla u riječkom naselju Srdoči, pronađen je srijedu nakon podneva mrtav u prostorijama kluba.

Prema prvim policijskim informacijama, ne radi se o nasilnoj smrti već je riječ je o samoubojstvu u prostoru samog kluba Tesla, dok se neslužbeno spominje da je Badurinu pronašao jedan od zaposlenih konobara.

Badurina je bio jedan od poznatijih građanina ”alternativne” Rijeke obzirom da je nakon prekida glazbene karijere 2002. godine s bratom Zoranom otvorio ”Vivu”, vrlo popularno urbano okupljalište gdje su se povremeno održavali koncerti i cjelovečernji DJ setovi ambijentalne glazbe, a 2006. pokrenuo je disko klub Tesla u kojoj su se uglavnom održavale vikend večeri disco, house i elektronske glazbe. Krajem ’90-ih godina radio je jedno vrijeme i kao programski voditelj u riječkom rock klubu Točka, DJ u klubu Palach i na Svid radiju gdje je između ostaloga snimio mnoštvo neobičnih i zabavnih reklama.

Badurina je za vrijeme bavljenja glazbom snimio dva albuma s grupom Unlogic Skill koje je objavio Dancing Bear, radi se o izdanjima ”Zakon” i ”Nelogični”, s kojih je ostalo nekoliko odličnih pjesama, a njihov najveći hit bila je pjesma ”Daj mi dim”. Kao rap pjevač gostovao je, što sam što, s drugim vokalom ”nelogičnih” - Nevenom Milutinom, na nekolicini drugih snimki (Let3, Metrobolik, El Bahattee, Buffalo & Maderfunkerz) od kojih je najpoznatija pjesma ”Ajmo Rijeka”.

O razlozima i okolnostima koje su dovele do tog očajničkog čina, da si je Badurina oduzeo život, teško je išta reći u ovom trenutku. Mnogi koji su ga poznavali pamte ga kao pametnog, poduzetnog, energičnog, duhovitog i dobrog čovjeka. (M.S./R.P.)

Recenzija albuma: Unlogic Skill - ”Zakon” (Dancing Bear, 1988.)

Baza izvođača: Unlogic Skill

Mp3: Unlogic Skill - Svjetloplave glave

Unlogic Skill - U.N.L.O.G.I.C.Unlogic Skill - Intervju i live snimke @ Vidikon, HTVUnlogic Skill - Intervju i live snimke @ Vidikon, HTV (2. dio)Unlogic Skill - Daj mi dim

Objavljeno 29.10.2008.

Vremeplov

Ne marim za pravila. Ustvari, ako ne prekršim pravila bar deset puta u svakoj pjesmi, ne radim pošteno svoj posao.
Jeff Beck