Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Henry Radanović objavio prvijenac

”Long Distance” predstavlja debitantski album poznatog hrvatskog kontrabasiste - Henrya Radanovića. Album je rezultat dugogodišnje studijske suradnje sa eminentnim glazbenicima kao što su Oliver, Massimo, Matija Dedić, Songkillers i mnogi drugi. Henry Radanović šest puta je osvajao nagrade ”Status” Hrvatske Glazbene Unije za najistaknutijeg instrumentalistu (bas gitara) u jazz i pop-rock glazbi. Kao član sastava Quartet Sensitive i Elvis Stanić group dobitnik je više diskografskih nagrada Porin.

Na albumu se nalazi ukupno devet autorskih jazz kompozicija osim ”Norwegian wood” (The Beatles) i ”So danco samba” (A.C.J obim). Već na prvom preslušavanju ovog iznimnog djela, jasno je uočljiva velika fascinacija vrsnim autorima kao što su A.C. Jobim, Keith Jarret, Pat Methemy, Ivan Lins i mnogi drugi. Skladbe su komponirane tijekom niza godina provedenih na dugim putovanjima, koncertima i raznim nastupima. Na albumu se kao gosti pojavljuju Matija Dedić (piano), Ivo Popeskić (piano i synth; Elvis Stanić group), Tonči Grabušić (bubnjevi; Quartet Sensitive), Saša Nestorović (soprano sax), Branimir Gazdik (Elvis Stanić group), Ante Gelo (akustična gitara), Marko Lazarić, i Davor Križić.

Promocija albuma ”Long distance” najavljena je za 8. ožujka u riječkom hotelu Bonavia, točno u 12 sati. Uz live svirku, Henry će nam, uz pomoć kolega glazbenika, izvesti nekoliko skladbi sa albuma uz veliku dozu slobode u interpretaciji koja je karakteristična za jazz glazbu.

Objavljeno 02.03.2006.

Vremeplov

Izdavanje singlova na stari način za promociju albuma zvuči nam jako zastarjelo zbog svih novih tehnologija koje nas svakodnevno okružuju.
Dominik Howard (Muse)