Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Henry Radanović objavio prvijenac

”Long Distance” predstavlja debitantski album poznatog hrvatskog kontrabasiste - Henrya Radanovića. Album je rezultat dugogodišnje studijske suradnje sa eminentnim glazbenicima kao što su Oliver, Massimo, Matija Dedić, Songkillers i mnogi drugi. Henry Radanović šest puta je osvajao nagrade ”Status” Hrvatske Glazbene Unije za najistaknutijeg instrumentalistu (bas gitara) u jazz i pop-rock glazbi. Kao član sastava Quartet Sensitive i Elvis Stanić group dobitnik je više diskografskih nagrada Porin.

Na albumu se nalazi ukupno devet autorskih jazz kompozicija osim ”Norwegian wood” (The Beatles) i ”So danco samba” (A.C.J obim). Već na prvom preslušavanju ovog iznimnog djela, jasno je uočljiva velika fascinacija vrsnim autorima kao što su A.C. Jobim, Keith Jarret, Pat Methemy, Ivan Lins i mnogi drugi. Skladbe su komponirane tijekom niza godina provedenih na dugim putovanjima, koncertima i raznim nastupima. Na albumu se kao gosti pojavljuju Matija Dedić (piano), Ivo Popeskić (piano i synth; Elvis Stanić group), Tonči Grabušić (bubnjevi; Quartet Sensitive), Saša Nestorović (soprano sax), Branimir Gazdik (Elvis Stanić group), Ante Gelo (akustična gitara), Marko Lazarić, i Davor Križić.

Promocija albuma ”Long distance” najavljena je za 8. ožujka u riječkom hotelu Bonavia, točno u 12 sati. Uz live svirku, Henry će nam, uz pomoć kolega glazbenika, izvesti nekoliko skladbi sa albuma uz veliku dozu slobode u interpretaciji koja je karakteristična za jazz glazbu.

Objavljeno 02.03.2006.

Vremeplov

Današnji čovjek, većina ljudi, više nije okrenuta kozmosu, prirodi, nego je uronjena u tehnologiju, a ona donosi ugodu i potiče nemir, nesigurnost. Živimo u gradovima gdje imamo sve, ali se gotovo više ni zvijezde ne vide, ni livada, ni priroda, i očigledno da je taj čovjek... ostao uskraćen.
Marijan Jurčević, riječki teolog, teološki antropolog i profesor