Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

LARA JE O.K.

Riječka umjetnica Lara Badurina otvoriti će u petak izložbu u Galeriji O.K. Multimedijalnog centra Rijeka/Klub Palach u 20 sati. Izložba Lare Badurine osma je po redu iz ciklusa izložbi pod naslovom ’Riječke devedesete’ a koje su posvećene lokalnoj produkciji - retrospektivom riječkih ’90-ih, projektom kojim se pokušava sistematski predstaviti stvaralaštvo autora koji su djelovali kroz taj period. Tijekom ovog programa, u lipnju i srpnju te rujnu, autorskim će se izložbama predstaviti 20-tak autora koji su većinom već afirmirani u širim okvirima, ali biti će zastupljeni i oni koji su gotovo nepoznati i ciji se rad po prvi puta javno predstavlja. Do sada su se realizacijom projekta predstavili slijedeći autori: Dražen Fligić, Predrag Todorović, Damir Bozić, Melita Sorola Staničić, Krešo Kovačiček, Jasna Sikanja i Marijan Blažina.

Ciklus izložbi pod naslovom «Riječke devedesete» neformalni je dio Festivala nove umjetnosti / FONA 05. U određenom smislu to je logičan nastavak prošlogodišnjeg predstavljanja alternativne produkcije ’Riječkih osmadesetih’.

Lada Badurina je rođena 1968. u Rijeci. 1993. diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani. 2003. magistrirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani. Asistentica je na likovnom odsjeku Filozofskog fakulteta u Rijeci, smjer kiparstvo. Bavi se scenografijom i oblikovanjem svjetla.

Objavljeno 22.07.2005.

Vremeplov

Europa danas ne zna što znade i pojma nema šta hoće. Europa je danas rafinirano bezglava: s jedne strane pametna kao maska protiv otrovnih plinova, s druge strane slijepa kao staromodna lumbarda, a istodobno izazovna kao kakav velegradski izlog, pun raznovrsnog i skupocjenog besmisla.
Miroslav Krleža