Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Menefrego” bez stilskih i estradnih klasifikacija

S albumom prvijencem grupe Metrobolik čija je pjevačica, te suradnjom s Vavom Simčičem na albumu ”Del Mono” i En Face na ”Lako je ostati mlad”, Ana Kabalin se pomalo nametnula kao vokalno osvježenja na riječkoj glazbenoj sceni. Uz matični Metrobolik, već godinama nastupa na raznim festivalima i prigodama poput ”Ri rocka” i ”Dore”, te surađuje s glazbenicima kao što su već spomenuti En Face, Ri-val, Putokazi i drugi. Paralelno sa radom na novom albumu Metrobolika, Ana je, ne mareći za stilske i estradne klasifikacije, inspirirana potrebom za drugačijim izražajem, koristeći autohtone ”fiumanske” utjecaje, stilove i jezike poput talijanskog, odlučila, prema vlastitim riječima, ”proširiti glazbene vidike”.

Uz Pornofunk produkcijski tim zgotovljen je singl za pjesmu ”Menefrego”. Iako ova pop pjesma ne spada u ”stroge” rock vode, izbor glazbenika koji su realizirali single je uglavnom iz tog ”miljea”: Alen Tibljaš (Laufer, Bare & Plaćenici, En Face) - bubanj, Sandi Bratonja (Urban & 4) - harmonika, gitare, Vedran Križan (Neno Belan & Fiumens) - klavijature i Mario Rašić (Bare & Plaćenici, Natali Dizdar) - bas.

Objavljeno 23.05.2006.

Vremeplov

Top lista Nadrealista je pokazala da primitivizam ne postoji samo u ruralnim područjima, nego i u intelektualnim i političkim krugovima - što se kasnije pokazalo istinitim.
Sejo Sexon (Zabranjeno pušenje)