Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nagradna: Bratstvo u kinu

Nagradna: Bratstvo u kinuU Art-kinu Croatia u Rijeci će se od 3. do 8. studenog prikazivati hvaljeni film ”Bratstvo” (”Brotherskab”), igrani prvijenac danskog redatelja Nicola Donata u distribuciji Queer Zagreba.

Kontroverzni je film o ljubavi dvaju pripadnika neonacističke skupine laureat filmskog festivala u Rimu gdje je osvojio nagradu za najbolji film i nagradu Golden Butterfly, a na filmskom festivalu u Tallinnu 2009. nagradu za najbolju mušku ulogu (David Dencik).

5. studenog će, nakon filma, u Art-kinu Croatia u 21, 30 biti održana i tribina na temu ”Što je queer film?”.

”Bratstvo” je drama o nedozvoljenoj vezi između dvojice muškaraca koja se rađa u kontekstu neonacističke skupine i koja za sobom povlači ljubav, emocionalnu i moralnu rastrganost, te pitanja izdaje, lojalnosti i identiteta. Glavni junak Lars nakon razočaranja odlazi iz vojske te se priključuje neo-naci pokretu gdje upoznaje Jimmyja. Njih se dvojica nađu u ljubavnoj aferi, no u fašističkim krugovima, zabranjena ljubav te vrste ne može proći nekažnjeno.

Izvrsna glumačka ostvarenja u višeslojnom dramaturškom vrtlogu (potvrđena i nagradom za najbolju mušku ulogu Davidu Dencku koji je upravo ulogom Jimmyja zadobio status jednog od najperspektivnijih mladih europskih glumaca) još su jedan od razloga hvaljenosti ovog filma od strane kritičara i publike.

Redatelj Nicolo Donato, talijanskih korijena, rođen je u Danskoj 1974. Studirao je glazbu, fotografiju te film na National School of Denmark. U svom radu Donato se bavio izradom glazbene spotove, TV reklame kao i kratkometražne filmove, među kojima je ”Os” (”Togetherness”) iz 2006. prikazan u suradnji s filmskim festivalom u Cannesu te bio nominiran u kategoriji najboljeg stranog filma na Međunarodnom filmskom festivalu u Seulu. ”Bratstvo” je njegov prvi dugometražni igrani filmski uradak.

Najbržim čitateljima dijelimo dva puta po dvije ulaznice za film. Svoje podatke pošaljite na našu adresu ri-rock@net.hr.

Objavljeno 03.11.2010.

Vremeplov

Uvijek su nas zanimali bendovi koji su ključni, koji pomiču granice i koji ostavljaju dubok trag svojom originalnošću. Također su nas uvijek zanimali bendovi koji eksperimentiraju i nude nešto novo. Također uvijek smo voljeli intenzivan zvuk, puno energije, puno muda i puno iskrenosti.
Pavle Valerjev ([mandelbrot set]), intervju za RiRock.com