Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nagradna: Pisac iz sjene

Nagradna: Pisac iz sjeneNakon finalnog dijela Millenium trilogije Kule u zraku i dirljive drame I ja također, u Art-kino Croatia stižu najnoviji uradak Gaspara Noea Ulaz u prazninu i politički triler Romana Polanskog Pisac iz sjene. I ovaj put vam RiRock.com u suradnji s Art-kinom Croatia dijeli dva puta po dvije ulaznice. Svoje podatke šaljite na ri-rock@net.hr.

ULAZ U PRAZNINU (ENTER THE VOID)

Psihodelična eksperimentalna melodrama Gaspara Noea, priča koju u potpunosti gledamo - očima glavnog junaka, na rasporedu je Art-kina Croatia od 13. do 19. siječnja.
Ulaz u prazninu nominiran je za Zlatnu palmu na Cannes Film Festivalu 2009., te je dobitnik posebne nagrade žirija Sitges - Catalonian International Film Festivalu 2009.

Priča prati Oscara i njegovu sestru Lindu koji su tek doselili u Tokio. Oscar je sitni diler drogom, a Linda radi kao striptizeta u noćnom klubu. No, jedne večeri Oscar upada u policijsku zasjedu i biva ubijen. Iako se čini da je to njegov kraj, ipak nije tako. Oscar odbija napustiti ovaj svijet te poput duha ostaje prisutan ne bi li zaštitio svoju sestru.

Francuski redatelj Gaspar Noe poznat je po zanimljivim dugometražnim filmskim eksperimentima kao što je kontroverzni Nepovratno (Irreversibile), te je dobitnik renomiranih filmskih nagrada (Cannes 1998. - Mercedes-Benz Award za Seul protiv svih, Avignon Film festival 1991. - posebna nagrada žirija za Carne).

”Prošlost, sadašnjost i budućnost miješaju se u halucinatornoj filmskoj viziji...” (filmski.net)
”Ulaz u prazninu jedinstven je filmsko iskustvo, vizualni doživljaj s psihodeličnim efektima u subjektivnom nizanju scena.” (Robert Jukić, film-mag.net)

Noe je kazao kako je želio snimiti halucinatorni film pun boja i slika, hipnotičan i snovit, gdje nad faktima prevladava vizualna ljepota, te je radeći na ovom filmu u određenim trenucima mislio na Kubrickovu Odiseju u svemiru.

”Ovo je film o ideji egzistencije koja je poput broda koji nema svoju luku”, kazao je Noe o Ulazu u prazninu.

PISAC IZ SJENE (THE GHOST WRITER)
Politički triler kultnog redatelja Romana Polanskog Pisac iz sjene (Rosemaryna beba, Tess, Pijanist), nastao prema istoimenom bestseleru Roberta Harrisa, priča je o britanskom premijeru (Pierce Brosnan) i piscu iz sjene (Ewan McGregor) koji mu pomaže napisati opasne memoare. U Art-kinu Croatia je na rasporedu od 13. do 22.siječnja.

Bivši britanski premijer Adam Lang (Pierce Brosnan) usred zime na osamljenom američkom otoku piše svoje memoare. Kad se njegov dugogodišnji suradnik utopi, u pomoć mu stiže drugi suradnik (Ewan McGregor, najbolji glumac na European Film Awards) koji bi trebao dovršiti knjigu pod Langovim imenom.

No, on ubrzo biva uvučen u političke i seksualne intrige s Langovom ženom Ruth (Olivia Williams) i njezinom pomoćnicom (Kim Cattrall). Langu prijete suđenje za ratne zločine, kao i tajna iz njegove prošlosti koja bi mogla ugroziti međunarodne odnose.

Prava snaga ovog filma leži u atmosferi prijetnje, krinki i privida, stilski virtuoznom osjećaju nelagode i sveprožimajućem pesimizmu. Film je dobitnik Srebrnog medvjeda na Berlin International Film Festivalu 2010. i Europske filmske nagrade za režiju.

Pisac iz sjene je ocijenjen kao ’rad čovjeka koji zna kako režirati triler’, te je istaknuto da redatelj Polanski samouvjereno i polako izgrađuje napetost umjesto da se oslanja na šok i akciju. (filmski.net)

”Neodoljive izvedbe, pametni scenarij, izvrsno pripovijedanje - umješnost su ne samo Polanskog, već i brojne talentirane ekipe filma.” Jeff Leins, News in Film

Objavljeno 11.01.2011.

Vremeplov

Biti pjevačica je dar. Znači da maksimalno koristim dar kojim me je Bog podario. Sretna sam s time.
Aretha Franklin