Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nagradna pred Božić!

Nagradna pred Božić!Glazbeni internet magazin RiRock.com i Art- kino Croatia nagrađuju vas s dva puta po dvije ulaznice za filmove ”Med” i ”Soul Kitchen”. Svoje podatke pošaljite na ri-rock@net.hr

”Med” (”Bal”) Semiha Kaplanoğlua, dobitnik Zlatnog medvjeda 60. Berlin International Film Festivala, 20.12. u 20 sati zatvara filmski festival Mediteranske igre, a projekciju filma suorganizira Hrvatsko-tursko društvo prijateljstva Rijeka.

Film Med na programu je Art-kina do 28. prosinca, a priča o dječaku koji živi u planinskom kraju s ocem koji skuplja med proglašena je najboljim dugometražnim filmom četvrtoga Vukovarskog filmskog festivala.

Dječak se interesira za taj magični obrt, kao i za šumu u kojoj njegov otac postavlja košnice na najvišim stablima, a škola mu donosi samo nevolje. Da bi se skupio dragocjeni med, potrebno se popeti na najviše grane, a meda je sve manje u kraju u kojem žive. Otac iznenada otputuje na riskantni zadatak u šumu, ali izgleda da se ne vraća...

U nagrađivanoj komediji ”Soul Kitchen” Fatiha Akina upoznajemo Zinosa, mladića koji će učiniti sve da spasi svoj restoran. Film je na rasporedu od 22. do 29. prosinca.

”’Soul Kitchen’ fascinirao je kritičare koji ga nazivaju ’rijetkim primjerom zabavnog filma za mase koji je rađen bez cinizma i proračunatosti’, a tako je ’pun života da mu sve opraštate’.” www.filmski.net

Soul Kitchen je restoran čiji je vlasnik Zinos, mladić kojeg je upravo ostavila djevojka Nadine. Razlog prekida je jasan: Zinos provodi previše vremena u restoranu, a Nadine je upravo dobila poslovnu ponudu zbog koje se seli u Šangaj. Zinos uskoro shvaća da ne može bez Nadine te odluči otići za njom i prodati restoran koji ionako ne posluje najbolje. Tri tjedna prije odlaska događa se pravi preokret. Neopterećeni rezultatima poslovanja, članovi osoblja restorana prepuštaju se anarhiji, kuhar eksperimentira i kuha ono što je oduvijek želio, DJ radi otkačene zabave, a umjetnici izlažu svoje radove. Restoran tako ubrzo postaje kultno mjesto u Hamburgu. Zinos shvaća da je pogriješio i poduzima sve kako bi ponovno postao vlasnik restorana.

”Soul Kitchen” dobitnik je Posebne nagrade žirija (Fatih Akin), Young Cinema Award za najbolji film te je nominiran za Zlatnog lava (Fatih Akin) na Venice Film Festivalu 2009.
Također, film je nagrađen Zlatnom nagradom i nagradom za najbolju montažu, te nagradom za izvanredno filmsko postignuće (Fatih Akin i Klaus Maeck) na German Film Awards 2010.

Objavljeno 23.12.2010.

Vremeplov

Mislim da je situacija sada, koliko se god mi svi volimo žaliti, puno bolja nego onda kada smo mi kretali s bendom. Promijenio bih jedino stav mladih ljudi prema politici, mislim da mladi nisu ni svjesni koliku moć imaju i koliko mogu toga promijeniti ako se pokrenu.
Mile Kekin (Hladno Pivo)