Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rijeka nema PORIN

Dodjela diskografske nagrade »Porin« neće biti održana u Rijeci. Domaćin ovogodišnje dodjele najprestižnijih domaćih diskografskih nagrada bit će u travnju najvjerojatnije – Zagreb. Odluku da će Zagreb zamijeniti Rijeku, potvrdio je jučer tajnik dodjele Zrinko Tutić i time prekinuo nadanja riječke glazbene javnosti. No, bolje upućene, takav rasplet nije iznenadio, jer je već dugo u riječkim glazbenim krugovima tinjala sumnja u to da će Rijeka i ove godine ugostiti »Porin«. Naime, brojni prigovaraju Gradu Rijeci da u organizaciju »Porina« nije krenuo dovoljno profesionalno, što se može iščitati iz činjenice kako su čelnici »Porina« tek naknadno obaviješteni da se u Dvorani mladosti 9. travnja odvija sajam. Također, zamjera se što su se mjerodavni u Gradu Rijeci previše nećkali i kalkulirali oko »Porina«, licitirajući s nekoliko stotina tisuća kuna koliko je trebalo uložiti u organizaciju. Navodno, nije bilo dovoljno novca da se investira u organizaciju više od toga da Rijeka besplatno ustupi Dvoranu mladosti, te organizira neke prigodne manifestacije.
U Gradu Rijeci mišljenja su kako tomu nije baš tako. Naime, glavni problem je u tome što je čelništvo »Porina« ove godine pred grad domaćin postavilo jedan posve novi uvjet, a on je da Rijeka otkupi licencu za dodjelu nagrade. Neslužbeno doznajemo kako bi za licencu Grad Rijeka trebao izdvojiti 600 tisuća kuna, i to samo za ovu godinu, te podmiriti još neke organizacijske troškove. Dobro upućeni objašnjavaju kako Grad Rijeka ove godine jednostavno nije u financijskoj mogućnosti otkupiti licencu po tako visokoj cijeni. Navodno, Grad Rijeka bio je spreman ponuditi nove datume u Dvorani mladosti, te podmiriti sve druge organizacijske troškove. No, čini se da je čelništvo »Porina« posebno bilo zainteresirano za onih 600 tisuća kuna od licence, što se, neslužbeno doznajemo u Gradu Rijeci, pokazalo kao glavni i jedini kamen spoticanja između dviju strana. Sve to skupa ne znači da će Grad Rijeka odustati od ugošćavanja druge značajne dodjele glazbenih nagrada, »Crnog mačka«. Prema nekim izvorima, Rijeka će ove godine posve sigurno ugostiti »Crni mačak«.

Objavljeno 25.02.2005.

Vremeplov

Biti intelektualac stvara mnoga pitanja bez odgovora. Možeš napuniti život idejama a još uvijek sam odlaziti kući. Ono što uistinu imaš a vrijedi su osjećaji. To je meni glazba.
Janis Joplin