Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Severina snima spot za ”Moju štiklu” s Letom 3

Severina uskoro planira snimiti videospot za ”Moju štiklu” u suradnji s članovima rock skupine Let 3, inače kolegama iz svoje diskografske kuće Dallas Records čiji je aktualni album ”Bombardiranje Srbije i Čačka” izazvao, u najmanju ruku, brojne polemike u glazbenim krugovima ex-YU.

Problematična hrvatska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu namjerava od videa ”Štikle” napraviti ”totalnu zezanciju” u režiji Radislava Jovanova Gonza, cijenjenog redatelja videobrojeva i dobitnika brojnih Porina koji za sada ne želi otkriti detalje scenarija. Poznato je samo da će Severina u video spotu ”izgledati nadmoćno” i da će ulogu ”ojkača” umjesto članova ansambla Lado odigrati Letovci.

Mi za scenarij spota skrušeno predlažemo buket crveno-bijelo-plavih ruža koje vire iz Sevine poluobnažene stražnjice za etno back vokale na dijelu ’Hajde, pile moje, Tika taka oko pola tri, Štipnut ćeš me da se ne vidi’... i nataknute crvene paprike umjesto brnjica na spolovilima muževnih nam sugrađana na dijelu gdje Seve Nazionale pjeva ’Cikla nikla, cikla rikla, Afrika paprika’. Kulminacija video spota koji će predstavljati Lijepu našu papriku na Eurosongu bi mogla biti na dijelu ’Zlatan prsten tanki brčići, Ojda da, ojda da, ojda da da’ gdje bi Goran Bregović okićen zlatnim prstenom pečatnjakom (u obliku štikle) mogao potšišavati brčine Letovcima dok u pozadini disko policajci u opancima (sa žviždaljkama, i na techno foru) plešu linđo oko naše vrle ljubimice.

Trash, etno, koncept, manipulacija, umjetnosti, presedan, provokacija, blamaža - samo su neka od pitanja koja dodatno podgrijavaju ovu domaću estradno-političko-sociološko-medijsko-kuloarsku temu no.1.

Objavljeno 14.03.2006.

Vremeplov

Europa danas ne zna što znade i pojma nema šta hoće. Europa je danas rafinirano bezglava: s jedne strane pametna kao maska protiv otrovnih plinova, s druge strane slijepa kao staromodna lumbarda, a istodobno izazovna kao kakav velegradski izlog, pun raznovrsnog i skupocjenog besmisla.
Miroslav Krleža