Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

SLOVENSKI RFPS NASTUPAJU U BIG ROCK MAMI

04.11.05 u Rijeku (Big Rock Mama) dolazi (uz Pridigarje) trenutno najzastupljenija slovenska ska grupa Red Five Point Star radi promocije novog albumu ”In Color”, na kojem su Red Five Point Star objavili 14 pjesma, koje su nastale od 1998, kad je bend počeo karijeru kao punk-rock bend. Tijekom godina, bend je u punk počeo mješati sve više ska elemenata. U svoj prepoznavan ska zvuk grupa mješa elemente punka, rocka, rockabillya, jazza i swinga, a toj mješavini grupa kaže jednostavno »dirty ska«.

RFPS su se prvi put široj javnosti predstavili na kompilaciji Pick Up SKA (2002), na kojoj su bile objavljene njihove 3 pjesme hitovi ”Skank Down”, ”Underground” i ”What Did I Do Wrong”. Izdanju kompilacije je slijedila opširna koncertna turneja po Sloveniji i u nekim gradovima Hrvatske, gdje se najviše može izdvojiti napunjenu i rasplesanu zagrebačku Močvaru.

RFPS su nakon toga mnogo koncertirali u Sloveniji, gde su uz solo nastupe popratili imena poput Toasters, New York Ska-Jazz Ensemble, Eyesburn, Paprika korps itd. The Toasters su čak odabrali RFPS, da ih poprate na istočnom djelu njihove sljedeće Europske turneje u 12. mjesecu.

Za razliku od ostalih slovenskih ska grupa, RFPS su i dalje ostali underground bend, koji stavlja naglasak na nastupe u klubovima, gde za razliku od komercijalnih događanja na koncerte dolazi iskrena publika, koja zna, šta je dobra ska fešta. Više o RFPS na Redfivepointstar.com.

Objavljeno 01.11.2005.

Vremeplov

Izvođač treba poštivati svoju publiku. Bez njih, u osnovi stojiš sam, pjevajući sam sebi.
K.D. Lang