Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

„Toleranca“ na Gradini!

„Toleranca“ na Gradini!Nakon megauspješnih koncertnih spektakala u Bjelovaru, Osijeku, Zagrebu, Umagu i Zadru (a slijedi još Varaždin),Zlatan Stipišić – Gibonni svoj će novi album „Toleranca“ predstaviti i vjernoj publici u Rijeci.

Koncert „Toleranca“ održat će se na Trsatskoj gradini u subotu, 29. svibnja u 20:30 sati.

Iako riječki koncert nije bio predviđen u ovom dijelu turneje „Gibonni Toleranca Tour 2010.“, KUD „Bašćinski glasi“ (www.bascinskiglasi.hr) je zahvaljujući svojem dugogodišnjem organizatorskom renomeu te osluškujući želje svojih sugrađana, uspio Riječanima osigurati ovu glazbenu poslasticu kao uvod u peto izdanje kulturno-zabavne manifestacije „Ljeto na gradini“ koje počinje krajem mjeseca lipnja.

Gibonni je svoj osmi studijski album „Toleranca“ objavio 1. ožujka uz jednoglasnu ocjenu kritičara da je riječ o sjajnom albumu koji se odlično nadovezuje na dosadašnji rad i uspjeh ovog vrhunskog domaćeg kantautora. „Za razliku od albuma ’Unca fibre’, ’Toleranca’ je daleko optimističniji, veseliji i razigraniji album ispunjen s više groovea u kojem se Gibonni još jednom pokazao kao majstor atmosfere i skladatelj kojem nitko sa domaće scene ne može parirati.

Međutim, istovremeno se ponovno dokazao kao samozatajni čitač duša i emocija koje malo tko kao on zna opjevati i uglazbiti, pa nema te žene koja neće zapjevati sa suzom u oku barem jednu pjesmu s albuma. Sadržajne su to i ’pune’ pjesme u kojima je svaka nota i svaki zvuk na svom mjestu.“ (D. Jagatić, T-portal Showtime).

Album je otvorio singl „Žeđam“ koji je odmah po objavljivanju zasjeo na prva mjesta svih domaćih top lista, a sličan put ima i drugi singl, naslovna „Toleranca“, te budući potencijalni hitovi „Slavim ove dane što si tu“, „Čemu se nadaš, srce moje“ i „Zamoli me (možda ti je ispod časti)“.

Gibonniju i njegovom bendu ovo će biti drugi nastup na Trsatskoj gradini. Podsjetimo, 2006. godine, na samom začetku manifestacije „Ljeto na gradini“, popularni Gibo je pred 600-tinjak posjetitelja promovirao odličan album „Unca fibre“.

Na koncertu „Toleranca“, uz izvedbu novih pjesama, očekuje nas i pregršt starih Gibonnijevih hitova, poput „Činim pravu stvar“, „Projdi vilo“, „Ovo mi je škola“, „Libar“, „Mirakul“, „Oprosti“, „Vrime da se pomirim sa svitom“ i dr. Bit će to svakako odličan uvod u jubilarno izdanje popularne riječke priredbe „Ljeto na gradini“ koja će i ove godine publici omogućiti uživanje i opuštanje uz kvalitetan glazbeni, kazališni i filmski program na prekrasnoj Trsatskoj gradini.

Cijene ulaznica su 150 kuna za stajanje i 250 kuna sjedenje (VIP sekcija) i mogu se već sada kupiti u Turističkom informativnom centru na Korzu, Kartomatu na Korzu, u agenciji „New Sound u Matuljima“ te preko internetske stranice Kulturaplus.com.Objavljeno 15.05.2010.

Vremeplov

Riječi mogu biti vrlo moćne. Mislim da su - teške.
Brian Ferry