Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

URBI ET ORBI

Nakon ”šminkerske” promocije albuma ”Retro <<” u Teatro Feniceu za nešto manji broj štovatelja grupe Urban&4, napokon je došao trenutak da ih poslušamo u njima ipak primjerenijim klupskim uvjetima, u četvrtak 20.11. na pozornici kluba Točka. Obzirom na neveliku reklamu koncerta Točka je ipak bila gotovo dupke puna, što je možda i pravi pokazatelj da su klub pohodili pravi ljubitelji Urbanovog zvuka koji su na ”pravi” koncert u Rijeci čekali dvije godine.

Atmosfera je tijekom cijele večeri bila odlična, koncert je bio dobro audiovizuelno osmišljen s dodatkom bijelog platna na koje su projicirane sjene aktera, a četvorka se iskazala zaista vrhunskom svirkom, pojačana drugim bubnjarem Bornom Manceom, članom nekadašnjih ”Unlogic Skill”.

Kako je i sam Urban najavio repertoar se sastojao od svih faza njihovog rada, od albuma ”Otrovna kiša” i ”Žena dijete”, neobjavljenog ”Merkura”, do ”Retra”, a najbolje su primjene bile pjesme ”Mjesto za mene”, ”Astronaut” i ”Mala truba” koju je publika skoro u cijelosti sama otpjevala.

Nakon sat i pol svirke Urban je sišao sa pozornice, no to nije bio kraj jer je publika tražila povratak pjevajući legendarnu ”Svijet za nas”. Urban&4 su se vratili s pjesmom ”Odlučio sam da te volim”, a koncert je završio oko dva sata iza ponoći na vidno opće zadovoljstvo publike i benda. Ukratko, pravi klupski koncert omiljenog riječkog pjevača i vjerne publike.

Objavljeno 24.10.2005.

Vremeplov

Joao Gilberto na gitari može ”čitati novine” i zvučat će odlično.
Miles Davis