Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

VIDEODROME U ERSTE KLUBU NA KORZU

Od listopada pa do travnja 2006. u Erste klubu Rijeka na Korzu srijedom će u 19 sati, a ponekad i u 21 sat, na programu biti projekcije filmova u sklopu projekta za promicanje kinotečne kulture ”Videodrome”. Cilj tog programa je razvijanje kulture gledanja filmova i usvajanje filmskog znanja, upoznavanje djela svjetske kinematografije gledanjem antologijskih filmskih djela, autora, razdoblja i stilova ili pak suvremenog filmskog stvaralaštva koje ne spada u zabavljačko-komercijalnu mainstream industriju ”hollywoodskog” tipa.

Uz projekcije filmova događaju će povremeno prisustvovati i gosti predavači koji će kraćim predavanjem uputiti publiku u značaj pojedinog autora ili stilskog razdoblja za filmsku umjetnost. Nositelj projekta je Zaklada Sveučilista u Rijeci. Već ove srijede, 5. listopada, ”Videodrome” počinje filmovima švedskog klasika Ingmara Bergmana ”Persona” (1966) i ”Tišina” (1963), a uvodno predavanje održat će urednik Filmskog leksikona, glavni urednik Hrvatskog filmskog ljetopisa, filmski kritičar i esejist Bruno Kragić iz Splita. Filmovi su titlovani na engleski. Program se nastavlja 12. listopada filmovima ”Pričesnici” (1962) i ”Kroz tamno ogledalo” (1961), zatim 19. listopada filmovima ”Vučje doba” (1968) i ”Sramota” (1968), te 26. listopada filmom iranskog redatelja Abbasa Kiarostamija ”Vjetar će nas nositi” (1999) uz uvod filmologa Daniela Rafaelića.

Objavljeno 04.10.2005.

Vremeplov

Volim glazbu iz osobnih razloga. Uvijek osjećam da je odlično ako se divim i uživam u onome što stvaram jer će se onda, pretpostavljam, i drugima svidjeti.
Ry Cooder