Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

1965.

1965.Skladba ”Fešta na palubi” grupe Sonori prva je glazbena tema riječkog rocka pretočena u diskografski zapis. Skladba se nalazi na EP izdanju ”Zvuci domovine” i vinilu ”Melodije Istre i Kvarnera” objavljenih početkom 1965. godine. ”Fešta na palubi” festivalski je izvedena u tadašnjem gradskom kinu Neboder 19. i 20. svibnja, a druga večer snimana je kamerama RTV Zagreb, pa je ta skladba ujedno prva tema riječkog rocka emitirana putem televizije.Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 21.04.2005.

1964.

1964.Faza plesnjaka traje gotovo čitavo desetljeće i za sobom povlači osnivanje nekolicine rock grupa koji su uglavnom izvodili samo obrade i prepjeve stranih pjesama. Riječani su šezdesetih mogli zaplesati na najmanje 18 plesnjaka.

Darko Glavan, poznati hrvatski glazbeni kritičar, povjesničar moderne umjetnosti i ”riječki dečko” kaže kako Riječanima tada nisi mogao podvaliti staru glazbu - sviralo se ono što i u svijetu.Pročitajte cijeli članak

Objavljeno 21.04.2005.

1963.

1963.Učestalo se organiziraju iznimno dobro posjećeni tzv. ”plesnjaci” na kojima se uživo izvodi popularna glazba.

Riječka mladež ”luduje” u Sušačkoj gimnaziji, na Omladinskom igralištu, u Circolu, Trsatskoj čitaonici, Taliji, Radio stanici na Kozali, Husaru, Tenisu na Pećinama, zametskom Domu, Indeksu, Grčevu, Nafti, Klubu Pomoraca, Transjugu, Novom listu, te u hotelima Neboder, Park i Jadran.

Objavljeno 21.04.2005.

Vremeplov

Da li slušam radio? Ja liježem u 6 ujutro i budim se u 3 popodne. Onda idem u studio, sačekam dečke i udahnem svjež zrak ponovo tek u 6 ujutru kada ih otpratim do kapije. Ja nemam vremena za slušanje radija i ne vjerujem da time mnogo gubim.
Frank Zappa