Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ain - ”Matrix has You”

Ain - ”Matrix has You”Malo je riječkih autora koji su odabrali drugačiji put van klasičnog obrasca garaža / probe / demo / gitarijade / Rirock festival / gostovanja po okolici itd. Ain je samozatajni riječki glazbenik ’visokog kalibra’ koji je pod pseudonimom Ain prezentirao dio svoga rada putem interneta. Bez buke, bez medija, bez napuhavanja i pratećih razglabanja (uglavnom s frendovima i poznanicima, kako to već ide) o ’nevjerojatnoj veličini njegova umjetničkog rada’. Ain je stvorio svoje malo, intimno remek djelo i pustio (dio materijala) da živi svoj život na webu, neovisno o autoru.

Ako volite masivni trip-hop, ambijentalne hipnotičke ritmove i space trip soundove, ovo je prava mjuza za vas. Visoko kvalitetan uradak jednom multi-instrumentaliste. Nadamo se da će uskoro Ain objelodaniti svoj cjelokupan opus, barem putem interneta. Do tada poslušajte ili skinite dostupne tri pjesme. ”Avidija”, ”Nepoznati” i ”India” smještene na Zebox.com portalu.

Što ogledalo odražava?
Istinu. Iskrenost i tajne Svijesti:
”Poput Sunca, poput Mjeseca. Poput Vode, poput Zlata. Budi jasno i blistavo odražavaj ono što nosiš u Srcu.”
Ogledalo je simbol mudrosti i znanja. Ogledalo prekriveno prašinom simbol je neznanjem pomračena uma. Zadatak ogledala nije samo da odražava neku sliku... kad duša postane savršen odraz, ona sudjeluje u slici i tim sudjelovanjem doživljava preobrazbu... između subjekta koji se promatra i odraza koji ga promatra stvara se konfiguracija. Duša naposljetku sudjeluje u ljepoti kojoj se otvara.

Robert Paulić

Objavljeno 09.01.2006.

Vremeplov

Coutry glazba je jednostavna - tri akorda i istina.
Harlan Howard