Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Alba&Leo Nad Urom

Alba&Leo Nad UromOvoga petka 30.08. sretni smo što će nam ponovno Nad Urom zasvirati izvrsni akustični duo kojega čine Alba&Leo…

Ovaj izvrsni duo kojeg čine pjevačica Alba Nacinovich i gitarist Leo Škec redovito nastupa od 2007. godine, a do sada su održali preko 200 koncerata u zemlji i inozemstvu (Njemačka, Italija, Slovenija, Srbija...). U posljednjih nekoliko godina nastupili su, između ostalog, na Liburnia Jazz Festivalu u Opatiji, Jazz Timeu u Rijeci, Karlovac Etno Jazz Festivalu, Last Minute Jazz Festivalu u Balama, Labin Jazz Festivalu i MareziJazz Festivalu u Marezigama u Sloveniji.

Alba je s najvišim ocjenama diplomirala jazz pjevanje na Konzervatoriju Giuseppe Tartini u Trstu pod mentorstvom Klausa Gesinga i Glauca Veniera, dobila Erasmusovu stipendiju te studirala na konzervatoriju Escola Superior de Música e das Artes e do Espectáculo di Porto u Portugalu, dok je Leo vrlo talentirani gitarist s iskustvom rada u raznim glazbenim formacijama - od dua do big banda, a nastupao je i s najvećim imenima hrvatske glazbene scene - od Olivera Dragojevića i Gibonnia do našeg Elvis Stanića.

Duo pretežno izvodi svoje originalne obrade pjesama najrazličitijih žanrova i govornih područja te autorske skladbe. Osim po jedinstvenom izričaju i kvaliteti, Alba&Leo su posebni po tome što za gitaru, ali i za vokal, koriste live looping tehniku nasnimavanja čime dodatno obogaćuju zvuk dua i otvaraju dodatni prostor za eksperimentiranje i improvizaciju.

Alba&Leo su dobitnici prve nagrade u kategoriji vokalne,instrumentalne ili zborske izvedbe na natječaju za kulturu i umjetnost ”Istria Nobilissima” 2011. Upravo su se vratili iz Poljske, gdje je Alba osvojila drugu nagradu stručnog žirija na vrlo jakom međunarodnom natjecanju za mlade jazz vokaliste „Voicingers 2013“.

Ne propustite njihov nastup ovoga petka od 21:00. Ulaz je, kao i uvijek - besplatan.

Objavljeno 30.08.2013.

Vremeplov

Znate, rock muzika se odigrala. Zaista. Problem je što to nitko nije primijetio.
David Bowie