Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Art-kino potpisalo ugovor za digitalizaciju

Art-kino potpisalo ugovor za digitalizacijuSloganom Krenimo u kino u digitalizaciju kreće 18 županija, 27 gradova, 28 dvorana, 6 festivala, a među njima i riječko Art-kino.

U ponedjeljak, 08. srpnja u zagrebačkom muzeju Mimara je održano svečano potpisivanje ugovora projekta Digitalizacije nezavisnih kino-prikazivača. Zahvaljujući projektu Digitalizacije od jeseni će stanovnici 27 gradova diljem Hrvatske moći uživati u tehnički opremljenim dvoranama te u kulturno vrijednim filmskim sadržajima. Na konferenciji za medije prisustvovali su ministrica kulture Republike Hrvatske Andrea Zlatar Violić, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar i voditeljica projekta Digitalizacije nezavisnih kino-prikazivača Tina Hajon te 30-ak predstavnika gradskih uprava i kino-prikazivača iz svih dijelova Hrvatske.

Digitalizacija nezavisnih kino-prikazivača dio je Nacionalnog programa audiovizualnog stvaralaštva 2010. - 2014. i strateški projekt koji su zajednički pokrenuli Hrvatski audiovizualni centar i Ministarstvo kulture uz podršku lokalnih gradskih uprava s ciljem osnaživanja nezavisnih kino-prikazivača, povećanja gledanosti europskih, hrvatskih i nezavisnih svjetskih naslova u kinima te obogaćivanja raznolikosti kulturalne ponude u gradovima i malim sredinama.

Krajem 2012. godine Grad Rijeka je na natječaju nezavisnih kino-dvorana, provedenom od strane MEDIA programa Europske Unije, odnosno Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnosti i kulturu dobio potporu u iznosu od 20.000 eura namijenjenih digitalizaciji dvorani Art-kina Croatia. Riječko je Art-kino jedino hrvatsko kino koje je u 2012. godini uspjelo dobiti potporu MEDIA programa.

Potpora Ministarstva kulture i Europske Unije namijenjena je kao nepovratna financijska pomoć pri nabavi i instalaciji digitalne opreme u nezavisnoj kino-prikazivačkoj mreži.

Art-kino će, zahvaljujući potporama, u potpunosti pokriti troškove digitalizacije u iznosu od gotovo 440.000 kuna, od čega preko 60% pokriva nacionalni program digitalizacije dok europski fondovi pokrivaju ostalih 40%.

Ovim se projektom ojačava cirkulacija i gledanost europskih audiovizualnih radova te jača kompetitivnost europskog audiovizualnog sektora, a riječka će publika imati prilike gledati najbolje i najnovije suvremene europske i svjetske filmske naslove.


Objavljeno 13.07.2013.

Vremeplov

Sve što sam imao bio je kofer i moji bubnjevi. Uzeo sam ih u Seattle i nadao se da će upaliti…
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)