Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ciklus korejskog filma otvara ’Kralj i klaun’

Ciklus korejskog filma otvara ’Kralj i klaun’Već tradicionalni Ciklus korejskog filma, od 22. do 30. prosinca, donosi devet suvremenih korejskih filmova uz iznimku dva izvanredna naslova iz prošlog stoljeća...

Krajem 15. stoljeća, u doba vladavine kralja Yeonsana, dva ulična klauna i hodača po žici nastupaju s grupom zabavljača. Izvodeći jednog dana satiričnu izvedbu o kralju i njegovoj konkubini, uhite ih zbog izdaje... Vizualni spektakl ’Kralj i klaun’ vode nas na put ljubavi, ljubomore i politike.

Drama ’Vozeći se s ljubavnikom moje žene’ donosi priču sredovječnog Tae-hana koji živi u primorskom gradiću gdje zarađuje za život izrađujući pečate. Jednog dana sazna da ga supruga vara te miran i staložen kakav jest, odluči upoznati suparnika Joong-sika. Znajući da on radi kao taksist u Seoulu, Tae-han otputuje tamo, a umjesto konfrontacije, unajmljuje ga za vožnju natrag do svog gradića ne odajući pri tom svoj identitet...

Dong-ho i Song-hwa posvojeni su brat i sestra Yu-bonga koji im je otac i učitelj. Živeći nomadski, uči ih izvedbi korejske tradicionalne, narativne glazbe zvane pansori. Iako su zajedno odrasli, nisu u krvnom u srodstvu, a Dong-ho gaji romantične osjećaje spram Song-hwa. Korejski film ’Iza godina’ donosi priču o ljubavi i obitelji.

Nedugo nakon što je postala udovica, mlada Shin-ae se sa sinom seli u grad iz kojeg joj potječe suprug. Odlučna je početi iznova, no već na ulasku u grad pokvari joj se auto. Pomogne joj lokalni automehaničar Jong Chan s kojim se sprijateljuje. Prije braka je bila pijanistica te otvara školu klavira i čini se da je na putu oporavka. No, mještani joj nisu baš skloni... U 2008. ’Tajno sunce’ je proglašeno najboljim filmom, a Chang-dong Lee najboljim redateljem (Asian Film Awards, Hong Kong).

Romantična drama ’Božić u kolovozu’ donosi utrku vremena koje je uvijek ograničeno, i ljubavi koja ne bi trebala imati vremenskih ograničenja... Jedino što je bitno je pravo vrijeme i pravo mjesto. ’Božić u kolovozu’ pogledajte na Badnjak, 24. prosinca u 20 sati.

’Bez krvi, bez suza’ akcijska je drama koja prati bivšu obijačicu sefova Kyeong-Seon koja nastoji živjeti pošten život te vozi taksi u noćnoj smjeni prepunoj ološa i nada se da će jednom ponovno vidjeti kćer. Proganjaju je zbog novca koji je ukrao njezin bivši muž prije nego je pobjegao.

Mlada samohrana majka korejskog podrijetla živi u Kini jedva spajajući kraj s krajem. Preživljava prodajući radnicima uz cestu tradicionalno korejsko jelo kimchi. Njezin sin, čiji je otac u zatvoru, ne shvaća ovu tešku poziciju. Bez ikakve potpore, bespomoćna, ona započinje vezu s oženjenim muškarcem korejskog podrijetla. «Zrno u uhu» na repertoaru Art-kina je 28. prosinca u 18 sati.

’Čovjek s tri lijesa’ donosi priču o zaključku jednog divnog života i pronalasku snage za nastavak. Iako je preminula još prije tri godine, mladi udovac ne može se pomiriti sa smrću svoje supruge. Jednog dana, izvadi iz ormara njezin pepeo i krene na put kako bi se konačno oprostio i prosuo njene ostatke. Putujući susreće ljude i mjesta koja ga podsjećaju na njihovu zajedničku prošlost. Stigavši u gradić na južnoj obali Koreje, morat će je konačno pustiti...

Romantična drama ’Kasni cvat’ prati priču dva para iz istog susjedstva. Kim Man-seok je lokalni mljekar koji svake zore motociklom obavlja dostave. Prolazeći stalnom rutom susreće jednu gospođu koja zarađuje za život skupljajući stari papir s otpada uz koji Jang Goon-bong čuva parkiralište. Kasneći na posao jednog dana, čuvar je zamoli da zaključa njegova vrata…

Potražite više na www.art-kino.org, rezervacije uputite na ulaznice@art-kino.org ili na 051/323-261.

Objavljeno 21.12.2013.

Vremeplov

Televizija je fenomenalno retardirajući medij, najpovršniji koji postoji. Dok si na televiziji nekakva si faca, a čim se “skineš” s ekrana hvala bogu više se toga nitko ne sjeća.
Nina Violić, riječka glumica