Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Clock DVA premijerno u Rijeci!

Clock DVA premijerno u Rijeci!Povodom obilježavanja 10 godina prvog hrvatskog muzeja informatike, riječki Peek & Poke osim tematske izložbe „Put na mjesec“dovodi i legendarnu koncertnu avantgradu Clock DVA. Koncert je na rasporedu u petak, 22.9. u OKCPalach.

Osnovani daleke 1978. u Sheffieldu od Adija Newtona i Stephena ”Judda” Turnera u postpunk eri, kombinirajući elektronsku glazbu s industrijskim smjerom i dan danas aktualanim cyberpunkom što je tih godina, u eri nadolazećih računala bio tek u povojima kao fantastika.

U prošlosti, kao i u budućnosti Clock DVA na rubu sadašnjosti, konstantno razvijaju i istražuju nove načine kako prenijeti duh tehnike i tehnologije na glazbu. „Naš cilj je jednostavan, no istovremeno to je i vrlo složena želja za povezivanjem s ljudskim emocijama koje su srž nas samih. Naš rad usmjeren je na individualnu razinu iskazivanja svih mogućnosti zvuka i umjetnosti, usmjeravajući se pritom k novim područjima istraživanja“, riječi su frontmana Adija Newtona.

Utjecajni „New musical express“ je njihova dva albuma „Thirst“ iz 1980. i „Buried dreams“ iz 1988., ocijenio remek djelima glazbene umjetnosti .
Riječki koncert je ujedno i jedini koncert benda u Hrvatskoj.

Prije nastupa Clock DVA nastupiti će sjajan domaći projekt DAW breaks. DAW breaks je eksperimentalni elektronski glazbeni projekt koji žestoke ritmove spaja s ambijentalnim podlogama. Za fanove elektronske glazbe, metala, ali i ostalih autsajderskih glazbenih žanrova poput dronea i noisea. Na nastupu će predstaviti svoj album prvijenac,
Madskils i po prvi put DAW breaks nastupa kao dvojac - uz uobičajeno industrijsko krčenje za cijeli live nastup će se pridružiti gitaristički šaman!

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 125,00kn dostupne su u Dallas music shop Rijeka ili putem sustava Entrio, dok na dan koncerta cijena se penje na 150,00kn.

Kupcima ulaznica za koncert povodom jubileja muzeja, omogućen je besplatan ulaz u „Peek& Poke.

Objavljeno 21.09.2017.

Vremeplov

To je laž da se ratovi vode u ime boga. Možda tako izgleda, ali uvijek iza toga stoje interesi otđjeni od ljudi. Politika velikih sila ili nešto slicno.


John Mclaughlin