Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dokumentarni đir Art-kinu

Dokumentarni đir Art-kinuUdruga UKUS i praški Institut dokumentarnog filma i ove godine zajednički organiziraju jednu sesiju radionice autorskog dokumentarnog filma EX ORIENTE FILM + REFINERI u Rijeci.

Osim radnog dijela radionice namijenjenog filmskim profesionalcima, za riječku će publiku u Art kinu u sklopu EX ORIENTE FILM + REFINERI ekskluzivno biti prikazani dokumentarci koji uglavnom dosad nisu igrali u Hrvatskoj.

U programu za javnost bit će prikazan pobjednik lanjskog Berlinalea, film Epizoda u životu berača željeza Danisa Tanovića koji će predstaviti producentica filma Amra Bakšić Čamo. U Rijeci premijerno gledamo i nekoliko filmova i videa poznate sarajevske vizualne umjetnice Šejle Kamerić, svoje će dokumentarce predstaviti i litvanski kandidat za Oscara redatelj Audryusa Stonysa, a malu ali sjajnu selekciju za Rijeku je odabrao direktor međunarodnog festivala dokumentarnog filma FID Marseilles Jean-Pierre Rehm.

Novi film Danisa Tanovića (Ničija zemlja, Cirkus Columbia) nagrađen je na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu nagradom žirija, nagradom za najboljeg glumca te nagradom ekumenskom žirija. Romska obitelj živi daleko od urbanih centara Bosne i Hercegovine. Otac Nazif skuplja metal starih automobila radi prodaje. Majka Senada čisti kuću, kuha i brine se za njihove dvije kćeri. Jednog dana osjeti oštru bol u trbuhu. U bolnici joj kažu da nešto nije u redu s djetetom koje nosi te da mora hitno na operaciju. Međutim, Senada nema zdravstveno osiguranje, a kako operacija košta više nego što ova obitelj može priuštiti, upravitelj bolnice ju odbija liječiti...

Jean Pierre Rehm francuski je filmski teoretičar, filmski kritičar i direktor FID Marseillesa, Međunarodnog festivala dokumentarnog filma. Urednik je francuskog filmskog magazina Cahiers du Cinéma, autor filmskih osvrta, kataloga izložbi i monografija, te kustos mnogobrojnih izložbi suvremene umjetnosti.

Audrius Stonys proslavljeni je litvanski redatelj dokumentarnih filmova. Dobitnik je Europske filmske nagrade za najbolji dokumentarac, član je Europske filmske akademije i Europske dokumentarne mreže. Nezavisni je redatelj i producent te autor mnogih nagrađenih filmova.

Šejla Kamerić je bosanskohercegovačka umjetnica koja se bavi videom, filmom, instalacijom i opremom knjiga. Od 2003. je član Europskog parlamenta za kulturu. Njen kratki film Šta ja znam nagrađen je na Međunarodnom filmskom festivalu Croosing Europe u Linzu 2007. godine te je sudjelovala u programu Venecijanskog filmskog festivala 2007. godine.

Objavljeno 21.07.2014.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf