Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

IXXI u Palachu

IXXI u PalachuU subotu 21.11. s početkom u 21.30 sata, u riječkom Palachu ponovno lutamo prema švedskom black metalu, potom ćemo se pozabaviti začudnom kombinacijom melankolije i mizantropije da bismo večer priveli kraju s prvom nastupom novoga riječkoga projekta.

IXXI (Švedska) iliti nineeleven su dobro poznato ime black metal podzemlja. Ipak u svojoj su destogodišnjoj karijeri prolaze nekoliko faza, od blackened thrash metala prema današnjem zvuku koji je dakako gotovo čistokrvni black metal.

Bend izdaje za čuveni Osmose Productions, doživljava nekoliko izmjena postava gdje jedna fazarada završava smrću lead vokala. No, to ih nije spriječilo da nastave stvarati mizantropski metal. Ovdje se mota ekipa iz bendova poput Ondskapt, Grave, Angrepp itd.

Harakiri For The Sky (Austrija) su također black metalci. Ipak njihov zvuk često prelazi iz vrlo brzih blast bitova u gotovo čistu melankoliju kojom se intrizično stapaju s onime što danas nazivamo post black-om tj. glazbom koja nadilazi ono što su primjerice nordijski metal bogovi utabali prije gotovo 20 godina. Kako zvuče uživo? Dakako, sirovo i moćno! Na tragu kaskadijskih bendova kojima poput njih više znači osobni nihilizam od sveopćeg i sveprožimajućeg kaosa.

Za kraj, League Of Frost (Rijeka), riječki black metal . nastao iz pepela benda Proklet u nešto izmjenjenoj postavi s novom dozom depresivne i belezebubom opčinjene glazbe. Snimaju prvi EP, a svjetsku premijeru imaju upravo u Palachu.

Ulaz: 21.30 h
LEAGUE OF FROST : 22.30 - 23.00
HARAKIRI FOR THE SKY : 23.15 - 0.00
IXXI: 0.15 - 01.00

Ulaznice po cijeni od 25.00 kn možete kupiti na dan koncerta u Palachu!

Objavljeno 25.10.2015.

Vremeplov

Dvije osobe gledaju nekog tipa u baru... jedan vidi odrpanca drugi zvijezdu.
Beck Hansen