Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Japanski film u znaku anima i akcije

Japanski film u znaku anima i akcijeCiklus japanskog filma u Art-kino donosi nekolicinu izvanrednih anima te dobrih starih akcija.

Ciklus japanskog filma, kojeg su nam priredili Japanska fondacija u Tokiju i Veleposlanstvo Japana u Zagrebu, povezat će strategije i tehnike mimikrije nindža, samuraja i vještih glumaca povijesnog filma s natprirodnim tijelima futurističkih, distopijskih dugometražnih anima.

U ponedjeljak, 7. listopada s početkom u 19 sati japanska anima «Djevojka koja je skakala kroz vrijeme» svečano je otvoren Ciklus japanskog filma. Djevojka iz naslova, tinejdžerica je koja spoznaje da ima moć skakanja kroz vrijeme. Novootkrivenom moći pokušava pogurati stvari u svoju korist, no ubrzo otkriva da igranje s vremenom može dovesti do krajnje neugodnih situacija.

U nastavku ciklusa naći će se i znanstveno fantastični film «Galaksija Express 999» u kojem pratimo mladog Tetsurija koji živi u dalekoj budućnosti, a jedini poriv za nastavak života je osveta za majčinu smrt. U tom je svijetu moguće svoje tijelo zamijeniti robotskim dijelovima, ali samo na planetu do kojeg vodi svemirski vlak zvan Galaxy Express 999.

U sklopu ovogodišnjeg Ciklusa japanskog filma naći će se dva filma namijenjena i dječjem uzrastu. «Svemirski pirat, Kapetan Harlock» o posljednjem iz obitelji ponosnih ’zračnih’ ratnika koji započinje svoje putovanje kako bi oslobodio potlačene Zemljane... «Mali nordijski princ» tek je dječak, a pokušava zaštiti selo od čarobnjaka, no njegovi planovi se kompliciraju jer mu sumještani ne vjeruju... «Svemirski pirat, Kapetan Harlock» može se pogledati u subotu, 12. listopada u 11 sati dok je «Mali nordijski princ» na repertoaru Art-kina Croatia u nedjelju, 13. listopada u isto vrijeme.

Akcijska drama «Priča o nindžama» iz 1962. priča je o samuraju koji trenira kako bi postao nindža. Zbog afere s mentorovom ženom izgubi čast te, kako bi se iskupio i vratio čast, mora obaviti jednu tešku misiju. «Priča o nindžama» se prikazuje u srijedu, 9. listopada u 20 sati, a nastavak akcije «Priča o nindžama: Povratak» pogledajte dan kasnije u 17 sati. Romantična povijesna drama «Samuraj lutalica» okružit će nas intrigama, dvostrukim agentima, opasnim suparnicima, ali i brojnim ženama bez kojih glavni protagonist Nabari Shinzo ne može.

Kratki film «Seoski liječnik Franza Kafke» Kojija Yamamure nadnaravna je priča ispričana u jednom dahu o doživljajima doktora koji je krenuo u rutinsku posjetu pacijentu.

Ciklus japanskog filma možete pogledati u Art-kinu od 7. do 13. listopada, a ulaz na sve filmske projekcije iz ciklusa je slobodan.

Više o programu potražite na www.art-kino.org

Objavljeno 08.10.2013.

Vremeplov

Pričajte o snovima. Pokušajte ih ostvariti.
Bruce Springsteen