Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Kojoti zatvaraju Riječku Zvečku!

Kojoti zatvaraju Riječku Zvečku!Posljednji koncert u nizu ovogodišnje Zvečke može značiti samo jedno - ljeto se bliži kraju, a imali boljeg načina za ispratiti ljeto nego uz još jednu vruću vežičku noć ispunjenu rifovima dobrog starog žestokog i sirovog rocka?

Ovog četvrtka 29.08.19. na dobrom starom mjestu čekaju vas Kojoti i Iz@ Medošević & Borgie.

KOJOTI
Rock ‘n’ roll bend koji je odgojio generacije od 90-ih na ovamo.
Kojoti bend koji se krajem 90-ih godina i posljednjeg im albuma ’Sex Disco Kung Fu’ oprostio od publike i glazbene scene, krajem 2016. na nagovor menadžera Dražena Gorete i podrške izdavačke kuće Dancing Bear najavio je svoj povratak na scenu.

Vijest je odjeknula glasno i Kojoti su trebali opravdati nostalgiju i sjećanja svojih fanova koja su trajala punih 17 godina. Međutim, kada su 28. siječnja 2017. godine napokon stupili na stage festivala Brijačnica svaka bojazan od ponovnog pojavljivanja pred publikom je nestao jer Kojoti su svojim čvrstim, uigranim, old school rock ’n’ rollom i punk energijom pomeli cijelu dvoranu, skeptike i publiku zajedno; kemija među četvorkom Alen Marin, Davor Viduka, Vanja Marin, Bobo Grujičić funkcionirala je savršeno. A, uigranoj četvorki tada se priključio mlad i perspektivan klavijaturist Dan Divjak.

Sljedeći logičan korak bio je nastaviti tamo gdje su nekada stali pa kada su odradili veliku povratničku turneju te nekoliko sjajnih, samostalnih koncerta u Hrvatskoj i regiji, došlo je vrijeme da se priča zaokruži novim albumom što je i najavljeno kroz četiri pjesme ’Mi ne pripadamo tu’’, ’Ljubav u kvaru’, ’’Nova riječ’ i ’’Evolucija ide u pogrešnom smjeru’’.

Uz sve to bend je svojim fanovima zahvalio na strpljenju i podršci objavljivanjem trostrukog box seta ’Dragocjeno Raskošno Blistavo’ koji u sebi albume ’Kojoti’, ’Halucinacija’ i ’Sex Disco Kung Fu’ nosi i demo nikad objavljenog debija na engleskom, s prvim pjevačem, nažalost, danas pokojnim Robertom Bušićem Bušem te potom i s best of vinylom ’Najbojih 11!’’, prvim u karijeri.

Sredinom prosinca 2018. godine, bend se sa snimateljem Matejom Zecom, koji potpisuje mastering i miks, zatvorio u studio na Kastvu i snimio 11 sjajnih rock ’n’ roll pjesama koliko će ih biti objavljeno na albumu ’’Sve je pod kontrolom?’’.
sve je pod kontrolom? – kako? samo ga treba slušati glasno, slušati u komadu
To je glasan, zvonak, moćan, energičan i plesan rock ’n’ roll album; bogat sočnim, masnim, razigranim, gitarskim riffovima Davora Viduke i pokretačkim, seksi plesnim ritmovima koji dolaze iz međuigre basa Vanje Marina i bubanja Bobe Grujčića koji je 2018. godine primio nagradu ’’Status’. za najboljeg bubnjara u pop/rock glazbi.

Frontmen Alen Marin izvrsno se vokalno snašao u bujici riječi koje se ne ponavljaju u versevima, koje teku brzo od prve do desete stvari, jer pjesma koja zatvara album je za razliku od režećeg post punkerskog ’Srama’ nježan, tih i sjetan instrumental posvećen tragično preminulom klavijaturisti Danu Divjaku.

Album je cjelina i kao takvog ga treba slušati. Onako, malo staromodno kako su se nekada slušali album. I, kad se sve sumira ’’Sve je pod kontrolom?’’ povezao je komercijalnost ’Halucinacije’ i posebnost ’Sex Disco Kung Fu’, jednog od najboljih rock albuma tog vremena.
To je album koji poziva na ples, koji tjera da ustaneš i kreneš. Bilo kuda… I da, treba ga slušati glasno!
Kojoti su:
Bobo Grujičić – bubanj
Vanja Marin - bas
Davor Viduka - gitara
Alen Marin - glas

Iz@ Medošević & Borgie
Rokenrol garage bend Iz@ Medošević & Borgie osnovani su početkom 2016. godine u Rijeci.
Priču je pokrenuo Iz@ Medošević, glazbenik i pjesnik izdavši 2016.g. za Dallas Records konceptualni album pod nazivom - Granulo je Sunce. Album je redom dobio odlične kritike struke i publike.

Suradnja s ritam sekcijom Borgie dovela je do zajedničkog materijala za drugi po redu album - Opera u Sydneyu.

Bend je odsvirao 30 koncerata od kojih su dojmljivi: Gorgona, Vintage, Vynil ZG, MMSU i Mali Salon, Klub Život teTvornica Kulture Rijeka, Varaždin, Kikinda, Kopar, Labin, Goražde itd.

U svom zvuku bend se naslanja na Izetovo pjesništvo, riffove bluesa i garage rnrolla te na ritam sekciju Motorheadskog tipa dok istovremeno bend ima sluha i za psihhodelične mantrične stvari koje su izražene na prvom albumu.

Objavljeno 28.08.2019.

Vremeplov

U Hrvatskoj je daleko bolji standard nego u Bosni, socijalna država tu kol’ko tol’ko funkcionira, ali ljudi su isfrustrirani jer su do sada trebali brojati eure a broje - dlake.
Edo Maajka, intervju za RiRock.com