Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

MANDRILL – O prvom albumu ”Embryo”

MANDRILL – O prvom albumu ”Embryo”Prisjećajući se mukotrpnog puta do Croatije Records, Robi Jovanović (basist »ManDrilla« i zasigurno najagilniji poticatelj aktivnosti grupe) kaže kako je u igri bilo četiri-pet domaćih glazbenih nakladnika, a posve neočekivano vodeći ljudi diskografa s nacionalnim imenom pokazali su najveću odlučnost i njihova obećanja su im se učinila najpoštenijima.

Suradnja s Croatia Recordsom, članovima »ManDrilla« bila je nestvarna jer, kako kažu, svi znamo koja vrsta glazbenika tamo prevladava, ali i zbog činjenice što ipak u narodu ne uživaju status Marka Perkovića Thomsona, odnosno diskograf ih mora snažnije podržati u daljnjoj karijeri. Čini im se da će nakladnik održati dano obećanje, jer tamo složno kažu kako je izraz »ManDrilla« drukčiji, kvalitetniji i osobniji u odnosu na konkurenciju.
Ugovor s Croatijom Records potpisan je na pet godina, a u tom razdoblju bend mora objaviti najviše tri albuma. U tom periodu, nakladnik ima obavezu pripomoći u realizaciji televizijskih videospotova, promocijskim aktivnostima kao i oko realizacije idućih ploča.

Inače, članovi grupe zadovoljni su reakcijama glazbene javnosti na svoj prvi album koji su napravili iskreno s pomalo introvertiranim tekstovima.

Ponajviše od svega, sviđa im se razmišljanje da je »Embryo« drukčija ploča na domaćem tržištu koja je nastala, kako kažu članovi, pod različitim glazbenim utjecajima – rock, jazz, metal, elektronika...

Ubuduće će, također, nastojati njegovati glazbenu demokratičnost, otvorenost prema svim glazbenim žanrovima, što im je, priznaju, na početku karijere bilo dosta strano…

Srđan Brajčić – NL/2003 (dio teksta)

Objavljeno 25.08.2004.

Vremeplov

Blues priča priču. Svaki redak u bluesu ima značenje.
John Lee Hooker