Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mračna subota u Palachu!

Mračna subota u Palachu!Klub Palach ovaj je vikend bio vrlo dobar domaćin metal, odnosno rock bendovima iz susjedne Srbije. Nakon što je u petak u klubu gostovao folk-metal bend Pero Deformero, subota je bila rezevirana za nešto potupuno drugačije.

Glavni akter večeri bio je bend Dreddup iz Novog Sada, a lokalna potpora je bio bend f.O.f. Oba benda sviraju industrial rock, a ozračje njihove glazbe je vrlo mračno pa je u skladu s time protekla i ta večer.

Prvi je na pozornicu izašao f.O.f, a nastupili su kao trio s time da je bubanj zamjenila ritam mašina. U takvoj pomalo neobičnoj postavi odsvirali vrlo dobar i energičan set sastavljen od pjesama s njihovog prvog studijskog izdanja- Not One Of Them iz 2007. godine te novih stvari koje bi se trebale nači na drugom albumu.

Osim ritam mašine za stvaranje glazbe koriste i kompjuter koji uz efekt distorzije na vokalu tvori vrlo čvrst i moćan industrial zvuk.

Nakon što je f.O.f dobro zagrijao ne baš mnogobrojnu publiku na pozornicu su se popeli dečki i djevojka iz benda Dreddup. Odmah su krenuli vrlo žestoko i tako nastavili do samog kraja. Predvodi ih karizmatični vokal kojem je legendarni Phil Anselmo očiti uzor, a njegovo pjevanje je više narativnog karaktera što dodatno naglašava bijes kao glazbeni izričaj.

Nakon njihovog nastupa za izbor glazbe pobrinuli su se Griffis i RozzX čime je zaokružena večer prigodno nazvana Darkeria.

Miran Milić

Objavljeno 26.10.2010.

Vremeplov

U jednom Beckettovom crnom vicu Englez kaže krojaču: ”Pa je li vi znate da je Bog za šest dana stvorio svijet, a vama su trebala tri mjeseca da sašijete hlače.” Krojač se s gađenjem osvrnu oko sebe i odgovori: ”Gospodine, pogledajte ovaj svijet i onda pogledajte ove hlače.”
Pero Kvrgić, glumac