Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

PUKPUK festival ide dalje

PUKPUK festival ide daljeNakon nastupa slovačkih Nvmeri, koji su početkom mjeseca rasplesali riječku publiku, PUKPUK festival ide dalje. Klub Život će u ponedjeljak 06.10. biti poprište nesvakidašnjeg koncerta, nastupa berlinskog sastava Fenster, čiji će indie folk pop zvuk biti popraćen posebnim vizualnim performansom.

Njihovu unikatnost zasigurno potvrđuje i činjenica da albume izdaju za kultni Morr Music, koji se povezuje s brojnim islandskim sastavima kao što su Múm, Amiina i Sóley, ali i njemačkim Lali Puna i The Notwist.

Sastav su pod utjecajem zajedničkog interesa za sumornu americanu pedesetih, post-apokaliptičnu fikciju i mračno-razigranu pop glazbu 2010. godine u Berlinu osnovali Njujorčanka JJ Weihl i lokalni momak Jonathan Jarzyna. Istražujući elektro akustične aranžmane, oko sebe su okupili nekolicinu prijatelja s ciljem dekonstruiranja moderne pop glazbe i stvaranja nadrealnog pastiša zvukova.

Iza sebe imaju dva albuma izdana za Morr Music; ‘Bones’ iz 2012. i najnoviji ‘The Pink Caves’, izdan početkom ove godine. Njihova glazba je poput mračne bajke prepune nježnih analognih syntheva, treperavih slojeva gitare i vokalnih melodija oprašenih mjesečevom prašinom. Sve to je popraćeno suptilnom i nadnaravnom lirikom.

Fenster je zapravo nemoguće svrstati u neki određeni žanr, a kao dokaz tome valja spomenuti kako ih kritičari uspoređuju s glazbenicima poput Blonde Redhead, Beirut, Grizzly Bear, Elliott Smith, Bishop Allen, Sigur Rós, Brian Eno, Angelo Badalamenti i My Bloody Valentine.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna moguće je kupiti u Dallas Music Shopu (Splitska 2/a, Rijeka) i klubu Život (Ružićeva 2, Rijeka). Na dan koncerta, na ulazu, cijena ulaznice iznositi će 50 kuna.

Na istim prodajnim mjestima moguće je istovremeno kupiti ulaznice i za ostale koncerte u sklopu prve polovice PUKPUK festivala. Britanski Fear Of Men u klubu Život nastupaju samo tjedan dana nakon Fenster, dakle 13. listopada, dok njihovi dark-electro sunarodnjaci Death Rattle u Rijeku stižu 20. studenog.

Objavljeno 01.10.2014.

Vremeplov

Život bez glazbe bio bi velika pogreška.
Friedrich Nietzsche