Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Aloa Input u Rijeci

Video: Aloa Input u RijeciAloa Input eksperimentalni je pop trio, predvodnik tzv. minhenskog ’’New Weird Bavaria’’ filozofskog i glazbenog pokreta, čiji je prvijenac ’’Anysome’’ u izdanju Morr Music (izdan u listopadu 2013.), vrlo dobro prihvaćen od strane kritike a i publike.

Među glazbenim uzorima, na kojima su sva trojica odrastala možemo pronaći bendove poput Animal Collectiva, Beatlesa, Becka, Cana, Enoa, Morriconea, Notwista i grupe Why?
Stoga i ne čudi što su im na prvom dijelu njihove promo turneje društvo pravili Notwist i Fenster.

Album ”Anysome” pokazuje uske veze na relaciji SAD - Njemačka, a i sami kažu da im je zvuk gitara negdje na putu između Cape Towna i Portlanda, bitovi između Berlina i Chicaga, a vokali na relaciji New Yorka - Dusseldorf. Također, album je prožet spajanjem indie rocka sa artističkim rockom, ali i drugim eksperimentima, poput imitacije ptičjeg cvrkuta. Njihovih 13 pjesama na ’’Anysomeu’’ čine važan iskorak ka spajanju konvencionalne glazbe sa eksperimentom.

Najveći uspjeh predstavlja sama vještina miksanja i eksperimentiranja. To je naročito vidljivo potpunom harmonizacijom vokala, u skladu sa svojim indie rock uzorima (poput Local Natievsa, Yo La Tenga i dr.), zatim instrumentalna usklađenost koja je pažljivo i sa svrhom naglašena (gdje basist uz pomoć sintisajzera širim spektrom bitova odlično prati gitaru i ritam bubnjeva), te na kraju savršena izvedba gdje se ni jedan od njih ne ističe svirkom već čine fantastičnu uigranu trojku.

Aloa Input čine Cico Beck (alias Joasihno), Marcus Grassl (nekada član Missent To Denmark) i Florian Kreier (alias Angela Aux) garancija su opuštaujeće kombinacije eksperimentalnosti i uigranosti.mjesto: Život, Rijeka
dan i datum: četvrtak, 08.05. 2014.
početak: 23h
cijena ulaznice: 30/45kn
pretprodaja: Dallas music shop (Splitska 2a) i Entrio.hr

Objavljeno 04.05.2014.

Vremeplov

Smijem se zato što znam tajnu života. A tajna života je da sam svoje postojanje učinio važećim. Znam da vrijedim više od svoje kuće, bankovnog računa ili bilo koje fizičke stvari.
Santana