Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video:Tuxedomoon na Trsatu - Obucite svoj Mjesec u odjelo

Video:Tuxedomoon na Trsatu - Obucite svoj Mjesec u odjeloWhere the godmerging shamans to make new sense out of this din, to make beast calming music?”...

San Franciscov izdanak iz osamdesetih godina, ali i europski miljenik, bend Tuxedomoon dolazi nametnuti svoj art hop romantični minimalizam na naše oči, uši i koljena. I to baš na Trsatsku Gradinu gdje se mjesec svakoga ljeto obuče u odjelo da prisustvuje našim ljetima.

Reininger i Brown, idejni pokretači Tuxedomoona ostaju i do danas nerastavljeni iako uživaju sastrane brojne druge projekte. Od početnog punka i novog vala te mašinski simuliranog glasa preko prekrasnih skladbi za balet Ninotchka do eksperimenata nalik na avangardni vodvilj, Tuxedomoon su izdefinirali stil koji se ne može do danas pripisati niti jednom drugom bendu.

Bilo meditacijom, putovanjem ili čak bizarnom zvučnom kutijom, ne znamo u kojim nas sve smjerovima Tuxedomoon i Blaine L. Reininger planiraju odvesti 17. srpnja u sklopu svoje ljetne turneje.

Da bi saznali, valja platiti cijenu ulaznice u iznosu od 110 kuna u pretrpodaji, 130 kuna na dan, a može ih se kupiti u Dallas Music shopovima, cafe Jazz Tunelu ili rezervirati na sveto@peekpoke.hr zbog ograničenog broja pohoditelja.


Tuxedomoon - Jinx

Objavljeno 13.07.2011.

Vremeplov

Naše ideje i atmosfera s albuma potječu iz dvije osnovne premise - jedno je široki spektar glazbe koju slušamo, a drugi je početno ograničeno glazbeno umijeće koje smo vremenom tesali i pretvarali u svoju prednost.
Mauricio Ferlin (The Chweger)