Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vojotove štorije – novi dokumentarni film Bernardina Modrića

Vojotove štorije – novi dokumentarni film Bernardina Modrića Svečana premijera novog dokumentarnog filma Bernardina Modrića donosi priču o poznatom riječkom umjetniku Vjekoslavu Voji Radoičiću...

U nedjelju, 10. studenoga u 20 sati, povodom 83. rođendana Vjekoslava Voje Radoičića, u Art-kinu će se održati svečana premijera novog dokumentarnog filma Bernardina Modrića – «Vojotove štorije». Uz slavljenika Voju Radoičića na premijeri će prisustvovati i autorski tim filma.

Režiju i scenarij ovog 35-minutnog dokumentarca potpisuje Bernardin Modrić. Fotografiju potpisuje Robert Kalčić, montažu Tin Kowalski, glazbu Igor Karlić. Producent filma je Bernardin Modrić (Istra Film).

«Vojotove štorije» najnoviji je nastavak dokumentarnoga serijala ”Patristika fluminensia” u kojem autor Bernardin Modrić predstavlja znamenite Riječane i njihova djela.

Uplovite u slikarski svijet Voje Radoičića kojim plove, dimeći iz visokih dimnjaka, starinski ’vapori’, bestežinski lebde ’šagalovski’ likovi, priklanjaju se jedna drugoj sitne primorske kućice i prkose sili teži blokovi urbanih nastambi. Kao neki stari spomenari puni melankolije i daha prošlih vremena, natopljeni su prostori njegovih slika uspomenama, sjećanjima i zaboravljenim čežnjama. Pred kamerama Roberta Kalčića - Vojo je pričao o sebi i svom stvaralaštvu.

Film se može pogledati i reprizno, u ponedjeljak i utorak, 11. i 12. studenoga u 20 sati i 30 minuta u novom Mini Art-kinu.

Objavljeno 10.11.2013.

Vremeplov

Rock muzika je izgubila svoj subverzivni potencijal. Ona je postala bezopasna za politiku. Što više ona je postala profitabilna za politiku.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com