Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

1. Taste of Madness!

1. Taste of Madness!Vintage Industrial Bar s ponosom najavljuje ’Taste Of Madness’, festival koji će se održati od utorka 18. 11. do subota 22. 11. i u sklopu kojeg će nastupiti cijeli niz punk, hard core i metal bendova.

Festival se održava u sklopu proslave 18. rođendana Radio Studenta, a u utorak 18. studenog otvaraju ga punk rock legende GBH! Dan nakon klub će razvaliti još jedne legende, američki hardcoreaši Madball! Cijena ulaznica za GBH i Madball koncerte u pretprodaji iznosi 50 kn dok će na dan koncerata njihova cijena biti 70 kn.

Taste Of Madness program:
utorak 18.11. GBH, Bastards On the Parade, Eksodus & Abergaz 50 / 70 kn
srijeda 19.11. Madball, .upset & Last Hope 50 / 70 kn
četvrtak 20.11. Good Vibrations presents: Narednik Lobanja i Vod Smrti, Mburns & Overpower 20 kn
petak 21.11. Schmeck Daddy inzistira: Đubrivo & Mrtvi petak 30 / 40 kn
subota 22.11. Radio Clash (tribute to The Clash) & What’s On TV, Mama? 20 kn / 10 kn studenti

Ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 18 u Zagrebu i u Vinatage Industrial Baru, Savska 160. One se također mogu naručiti preko Dirty Old Shopa ili preko telefona Dirty Old Shopa +385 1 55 73 888.

18.11.
GBH, Bastards on the Parade, Eksodus i Abergaz:
Punk rock legende GBH osnovane su 1978. u Birminghamu. Zahvaljujući specifičnom hard core punk rock zvuku i ekscentričnom punk imidžu, njihov prvi album ’City Baby Atatcked by Rats’ lansiran je na sam vrh punk scene. Nakon toga, sve je postala povijest i GBH zajedno s The Exploited, Dead Kennedys, UK Subs i Discharge postaju najveći punk rock band.

Narednih godina GBH su objavili cijeli niz albuma, punili dvorane diljem svijeta, a frontmen Colin je postao ikona punk kulture. Bend je do danas opstao u originalnoj postavi.

Uz GBH, svirat će i sve prepoznatljiviji celtic punkeri Bastards on the Parade koji su naziv svoga banda preuzeli od pjesme Dropkick Murphysa. Osim na klasičnim rock instrumentima, Bastards on the Parade sviraju i gajde i ostale tradicionalne instrumente što je već samo po sebi dovoljna garancija za odličnu zabavu. Uvertiru u prvo veče Taste Of Madness festivala izvest će lokalni old school punkeri Eksodus te nešto mlađi, ali sjajni Abergaz.
Program počinje u 20 sati

19.11.
Madball, .upset & Last Hope
Nakon trogodišnje apstinencije od Lijepe vaše, američke hardcore legende Madball se vraćaju u Zagreb. Koncert u VIB-u promocija je novog, osmog albuma ’’Hardcore Lives’’ koji su izdali preko Nuclear Blasta. Pred mjesec dana izdali su i službeni video spot za stvar ’’Doc Marten Stomp’’.

Legendu ovog benda samo pojačava ekipa koja je sudjelovala u stvaranju novog albuma.
’’Hardcore Lives’’ je producirao guitarist grupe Unearth - Ken Susi, a mixao i masterirao Chris “Zeuss” Harris (HATEBREED, AGNOSTIC FRONT, SOULFLY, TERROR, WHITECHAPEL). Fotografiju koja se nalazi na omotu albuma napravio je Randall D. Blythe (Lamb Of God)
Podršku legendama pružit će domaće snage iz benda .upset te metal, hardcore punkeri iz Bugarske Last Hope.

20.11.
Narednik Lobanja i Vod Smrti, Mburns i OverPower
Treći dan Taste of Madnessa bit će dar za susjede, a održat ć se pod pokrovitljestvom Good Vibrations programa vodit će Narednik Lobanja i Vod Smrti koji će ovoga puta izvoditi svoje anti-hitove ’Nuklearni nož’, ’Siroče rata’ i’Nagazne mine’. Bend je do sada objavio četiri 7” singla i jedan EP ’’Trupa trupala’’.

Taj veseli kolektiv nemamo često priliku gledati u Zagrebu, tako da ih nemojte zaobići jer od ustanka iz mrtvih, Narednik Lobanja i njegov Vod Smrti haraju ovom planetom, uništavajuci svoje neprijatelje brzom i glasnom glazbom.

Uz zvijezde večeri, nastupit će MBurns riječko-crikvenički četveročlani metal bend oformljen 2006. godine te zagrebački groove/trash metalci OverPower.

21.11.
Đubrivo i Mrtvi petak
Taman kad ste pomislili da ne možete više, na Taste of Madness Schmeck Daddy agenti privode Đubrivo, kultni hrvatski punk band koji će tom prigodom predstaviti novi album ’Krvave bajke’ i proslaviti prvi 20. rođendan.

Potporu Đubrivu pržit će relativno mladi band Mrtvi petak.

22.11.
Radio Clash (tribute to The Clash) i What’s On TV, Mama?
Tko je preživio tjedan, mogao bi skočit na još jednu slasnu koncertnu porciju. Subotu će uveličat Radio Clash bend koji obrađuje hitove kultnih The Clash, a ispred njih drugi put u Vintageu svirat će zagrebački stari, a mladi punkeri What’s On TV, Mama?.
Svojim prisustvom subotu će uveličat i Vintage DJ rezident, Frajman.


Objavljeno 16.11.2014.

Vremeplov

Bio sam u svakom školskom bandu u koji sam mogao upasti, u jazz bandu i limenoj glazbi. Tamo sam zapravo i naučio osnove čitanja glazbe, od osnovne pa sve kroz srednju školu. Uzimao sam i privatne satove, ali nije išlo pa sam se vratio sviranju uz snimke. To me navelo da puno sviram - bio sam uzbuđen zbog sviranja s meni najdražim grupama kao što su Led Zeppelin i Black Sabbath.
Chad Smith (Red Hot Chili Peppers)