Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

10. Seasplash festival najavljuje nove izvođače

10. Seasplash festival najavljuje nove izvođačeUz već potvrđene legende britanske glazbene scene Dreadzone, Ruts DC i Vibronics, na desetogodišnjici Seasplash festivala koji se održava od 19. do 22.07. na Tvrđavi Punta Christo u Štinjanu kraj Pule će nastupiti i veteran UK duba Jah Free, poznati poljski reggae dub bendovi: Paprika Korps i Ragana, francuski veseljaci Joke, te hrvatski sastavi: Brain Holidays, Dubble i Digitron Sound System.

Za sve koji vole ritmove reggae, dub, ska, rocksteady, dancehall, dubstep, jungle, drum’n’bass, hip-hop, elektronske i plesne glazbe, pozitivnu i veselu atmosferu, ples do ranojutarnjih sati, sunce i more, Seasplash je osigurao uvjete za idealno festivalsko ljetovanje: 4 dana cjelodnevnog glazbenog programa koncerata, dj-eva, vj-eva i soundsystema na pet pozornica, dnevne programe na plaži, zabave na brodovima, popratni kulturni i zabavni program, rasta basket cup, radionice, bazar, chill out zonu, prijevoz posjetitelja do Pule i natrag autobusom i brodom...i 4 dana besplatnog organiziranog kampinga za posjetitelje festivala.

Na pet pozornica: Livesplash stage, Soundsplash stage, Dubsplash stage, Electrosplash stage i Chillsplash stage ove godine će nas uz već najavljene Dreadzone, Ruts DC i Vibronics zabavljati:

Jah Free uvijek rado viđen gost, veteran britanske dub scene, pjevač, glazbenik i dj, dub aktivist, kojemu će mu ovo biti drugi nastup na Seasplashu i tvrđavi Punta Christo. Poznat je i po suradnjama s brojnim glazbenicima Jah Shaka, Iration Steppaz, Zion Train, Lee Scratch Perry & Mad Professor. ..

Paprika Korps koji nam donose originalnu reggae, dub i punk kombinaciju i predstavljaju novi šesti album ”Metalchem”. Jedan su od najpoznatijih reggae i alternativnih bendova iz srednje i istočne Europe i iza sebe imaju nastupe u 25 zemalja.

Joke iz Francuske u postavi bubnjevi, bas, gitara, brass sekcija, pjevač i DJ-a, na jedinstven način spajaju rock, funk, dub, reggae, hip-hop, ska, punk... Najpoznatiji su po veselim, energičnim nastupima i odličnoj i pozitivnoj koncertnoj atmosferi.

Ragana su nastali kao session bend članova renomiranih poljskih reggae sastava: Bakshish, Paprika Korps i Lion Vibration, da bi se proslavili uspješnim debijem ”Many Reverbs To Cross” izdanim u UK-u. Ovo im je prvi nastup u Hrvatskoj, gdje dolaze s aktualnim drugim albumom ”A Long Delay Ago”

Brain Holidays su autori prvog ”čistokrvnog” domaćeg reggae albuma «Stereo Roots». U doba sveopće digitalizacije i dizajniranja zvuka, vraćaju se na ishodište Roots-a, zvuka s početka 70-tih, i trenutno snimaju novi materijal ”Save piece - Babylon delete”.

Dubble su novi sastav na hrvatskoj sceni koji su osnovali Vanja O. i Jadranko K. - Dubolik (ex Radikal Dub Kolektiv), karakterističan po tzv. UK Dub zvuku, bržeg tempa, protkan efektima i čvrstim bas linijama, uz primjese dubstepa i trancea.

Digitron Sound System - Balkan Dub Defenders nastao je od članova Radikal dub kolektiva i Bamwise-a s ciljem promocije tradicionalne dub/reggae soundsystem kulture, UK dub/steppas i heavy dub glazbe.


Festivalske ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 250 kuna do 01.05., od 01.05. do 01.06. 280 kuna i od 1.06. do 19.07. 310 kuna u svim poslovnicama Ticketpro-a www.ticketpro.hr/jnp/prodajna-mjesta/index.html ili online putem www.ticketpro.hr Festivalske ulaznice uključuju besplatno kampiranje, a uskoro kreću u ponudu i dodatne mogućnosti smještaja (Autokamp & Hostel Puntižela, apartmani, hoteli...)

Objavljeno 13.04.2012.

Vremeplov

Ja sam, dragi moji, glazbena kurva.
Freddie Mercury (Queen)