Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

12. Pozitivan koncert - Novi singlovi, nominacije...

Posebno 12. izdanje Pozitivnog koncerta, koje će se održati 2. prosinca u Domu sportova, pred publiku će izvesti neka od najvećih imena regionalne glazbene scene.

Sva četiri izvođača – Josipa Lisac, Bajaga i Instruktori, Rundek Cargo Trio i Luce – izuzetno su aktivna ovih dana s novim singlovima, obljetničkim nastupima i nominacijama za nagrade.

Josipa Lisac fantastičnom pjesmom ”Riječ koja nas je uvrijedila” najavljuje novi film redatelja Rajka Grlića, ”Ustav Republike Hrvatske”. Na stihove Vesne Parun glazbu je skladao Duke Bojadziev koji potpisuje i aranžman te produkciju pjesme. U spotu se pojavljuju glavni glumci filma Nebojša Glogovac, Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić, a scenarij potpisuju Ante Tomić i Rajko Grlić.

Lucija Ćustić – Luce, jedna od naših najtalentiranijih kantautorica potvrdila je svoj veliki talent prvom nominacijom u kategoriji MTV Best Adria Act na predstojećim glazbenim nagradama. Ovo priznanje došlo je neposredno nakon premijere sjajnog novog singla “Vraćam se” koji najavljuje album planiran za 2017. godinu.

Nastup Bajage I Instruktora na 12. Pozitivcu proći će u znaku obilježavanja 30 godina od izlaska albuma “Jahači magle”. Treće Bajagino izdanje pratilo je megauspješne “Pozitivnu geografiju” i “Sa druge strane jastuka” postavši jedan od najznačanijih rock albuma ovog podneblja.

“Samo nam je ljubav potrebna”, “442 do Beograda”, “Ja mislim 300 na sat”, “Gde stiže moje sećanje” samo su neke od pjesama koje su obilježile ovaj album “mlad” svega tri desetjeća. Uz naklon “Jahačima” Bajaga i njegovi Instruktori u Dom sportova donijet će najveće hitove iz ostatka impresivne pjesmarice.

Povoljnije ulaznice za 12. Pozitivan koncert u prodaji su do nedjelje 1. listopada po cijeni od 70 kn. Od ponedjeljka 2. listopada cijena im se diže na 80 kn I ostaje do 1. prosinca. Na dan koncerta, 2. prosinca, za ulaz će trebati izdvojiti 90 kn.

Josipa Lisac, Bajaga i Instruktori, Rundek Cargo Trio i mlada i talentirana Luce line up je koji je u isto vrijeme i neobičan i tipičan za Pozitivan koncert. Neobičan jer je na prvi pogled u generacijskom raskoraku s publikom, ali isto tako tipičan jer su Josipa, Bajaga i Rundek stvarali glazbenu povijest ovog podneblja i utjecali na mnoštvo bendova koji su nastupali na Pozitivcu. Koncert, koji se od samog početka neprestano mjenjao, ove godine se vraća u formu jednodnevnog događaja i odaje priznanje najvećima.

Tradicionalno organiziran od HUHIV-a i Los Angeles Agencije uz Svjetski dan AIDSa, sa snažnom edukativnom porukom, Pozitivan koncert i ove će godine uz izrazito povoljne cijene ulaznica isporučiti program u trajanju od gotovo 5 sati.

Od 02. listopada do 01. prosinca za ulaz će trebati izdvojiti 80 kn, a na dan koncerta 90 kn.

Službena prodajna mjesta
• Dirty old shop, Tratinska 18
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Objavljeno 02.10.2016.

Vremeplov

Ništa mi nije dosadnije od smišljanja naziva pjesama.
Damon Albarn (Blur / Gorillaz)