Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

2. Europska blues konferencija - 29.07.- 01.08.2009. - Notodden, Norveška

2. Europska blues konferencija - 29.07.- 01.08.2009. - Notodden, Norveška2. Europska blues konferencija održana je od 29. srpnja do 1. kolovoza u suradnji s Notodden Blues Festivalom u Norveškoj i pod pokroviteljstvom The Blues Foundationa, međunarodne blues organizacije iz Memphisa.

Na njoj je prisustvovalo više od 65 delegata iz cijele Europe, uključujući predstavnike iz Austrije, Belgije, Hrvatske, Danske, Finske, Francuske, Njemačke, Irske, Italije, Norveške, Poljske, Španjolske, Švedske, Švicarske i Velike Britanije. Delegati su došli iz svih područja Blues glazbene zajednice uključujući agente i managere, organizatore festivala, novinare, promotore, glazbene urednike i DJ-e, glazbenike i vlasnike diskografskih kuća.

U tri konferencijska dana, uz nekoliko koncerata svjetskih blues prvaka tipa Buddy Guy, Jack Bruce, Jools Holland, T Model Ford… delegati su komentirali stanje na europskoj blues sceni te kako ju unaprijediti u koncertnom, diskografskom i svakom drugom smislu.

Izabrano je ime organizacije – Europska blues udruga, slogan organizacije – Za promicanje blues glazbe u Europi, prikupljena su sredstva za izgradnju internet stranice www.bluesyou.com koja će sadržavati sve servisne informacije po zemljama članicama Udruge kao i društvenu mrežu te komercijalne momente.

Za koordinatora Udruge u predstojećem periodu izabran je Thomas Ruf, vlasnik njemačke diskografske kuće Ruf Records. Dva ključna govornika na konferenciji bili su Paul Jones, glazbenik (ex Manfred Man, ex Fleetwood Mac) i glazbeni urednik na postaji BBC Radio 2 te Jay Sieleman, izvršni direktor Blues Foundation-a.

Formirano je nekoliko radnih grupa koje će se baviti poslovima Udruge u predstojećem periodu: grupa za organizacijsku strukturu, financije, razvoj internet stranice te promociju. “Kad sam vidio 16 ljudi iz 10 različitih zemalja kako jutro nakon službenog završetka konferencije rade po radnim grupama, odmah sam znao da smo uspjeli i da smo na putu nečeg vrlo snažnog” – rekao je koordinator Udruge Thomas Ruf te dodao “Od kad smo napustili Norvešku mailovi lete u svim smjerovima što je vrlo nadahnjujuće”.

Radne grupe će se sastati ponovno krajem godine, a dogovori za sljedeću konferenciju koja će se dogoditi u srpnju 2010. su u tijeku. Država domaćin i pridruženi blues festival treće po redu Europske blues konferencije bit će poznati do kraja rujna ove godine.

Hrvatsku su u Notoddenu predstavljali Tomislav Goluban, glazbenik i predsjednik Hrvatskih blues snaga te Siniša Bizović, član HBS-a, manager i vlasnik diskografske agencije Spona.

Hrvatski predstavnici ispred jedne od najmlađih svjetskih nacionalnih blues udruga, izvjestili su delegate konferencije i novoosnovanu Europsku blues udrugu o prošlim i predstojećim akcijama Hrvatskih Blues snaga, posebno o 1. Croatian Blues Challengeu koji će se održati početkom studenog i čiji će pobjednici u dvije kategorije putovati u Memphis na 26. International Blues Challenge.

Tomislav Goluban je u subotu 01.08. na Acoustic stageu Notodden Blues Festivala izveo odličan 45-minutni nastup nakon kojeg je odmah dobio pozivnicu za sudjelovanje na 19. Amal’s Blues Festu u Švedskoj u srpnju slijedeće godine.

Objavljeno 17.08.2009.

Vremeplov

Ne mislim da se žena mora postaviti kao muškarac da bi pokazala svoju snagu.
Little Richard