Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

20 godina Jinxa!

20 godina Jinxa!Grupa Jinx tijekom cijele 2014. godine serijom koncerata u regiji i šire slavi 20 godina uspješnog glazbenog djelovanja.

Kao i kod ostalih 20-godišnjaka, Jinxima glazbeni ali i umjetnički hormoni bujaju pa pouzdano možemo očekivati dobru energiju i posebne trenutke, bilo da je riječ o koncertima, mjuziklu, kazališnoj glazbi, slikanju, izložbama, glazbenoj produkciji ili novim pjesmama.

U prvom redu “novosti” možete očekivati na pozornici, za koju grupa Jinx priprema super atraktivni presjek vrhunske karijere u kojem ćete uživati u hitovima poput “Tamo gdje je sve po mom”, “Na Zapadu”, “Smijem se”, “Da smo se voljeli manje”, “Bye Bye Bye Baby Bye”, ali i cijelom nizu dobro poznatih pjesama od kojih su mnoge tijekom proteklih 20 godina postali međugeneracijski evergreeni. Bit će na pozornici mjesta i za glazbene poslastice iz repertoara Jinxa koje nisu standardne na njihovim set-listama, no za ovu prigodu pripremljene su u novim i osvježenim aranžmanima. Sve skupa ćete ih uživo moći čuti na “20 YEARS OF JINX” koncertima!

Što članovi Jinxa rade danas, u proljeće 2014. godine?

Coco Mosquito zadnjih je nekoliko mjeseci proveo u Ljubljani gdje je u Mestnom gledališču finalizirao autorsku glazbu za mjuzikl “Lizistrata” prema librettu Andreja Rozmana-Roze. Režiju potpisuje Mateja Koležnik, koreografiju Matija Ferlin a kostimografiju Alan Hranitelj. Ono što smo čuli u izvedbama na sceni MGL-a daje nam za pravo konstatirati kako je riječ o nesvakidašnjem, vrlo atraktivnom spoju “najboljeg od modernog slovenskog kazališta s najboljim od jinxoidne glazbe”.

Za to vrijeme Yaya u Zagrebu osim što slika i ručno izrađuje unikatni nakit, gotovo svakodnevno radi s najmlađim naraštajima na kreativnim radionicama u sklopu projekta “4 sobe” na zagrebačkoj Ilici. Yaya, između ostaloga, vokalno gostuje na pjesmama grupa Pips, Chips & Videoclips (Trubač) i Mayales (Ti dobro znaš kome pričam).

Treba li uopće govoriti kako ni ostatak Jinxa ne sjedi skrštenih ruku?
Berko Muratović i Marijan Gudelj osim što su, svaki u svom studiju involvirani kao glazbeni producenti mladim i progresivnim hrvatskim izvođačima, paralelno s ostatkom grupe pripremaju teren za vrlo dinamično koncertno proljeće i rasplesano glazbeno ljeto.

Netko je pitao za novi singl i novi album grupe Jinx?
I na tome se u Jinxima već radi: filigranski suptilno i kirurški precizno “bacaju se uroci” na nove pjesme. Avantura počinje, naši redovi su u napadu... drugim rječima: pjesme polako i temeljito dozrijevaju i to je ono bitno. Jinxi ih namjeravaju uskoro podijeliti s Vama!

Prvi u seriji jubilarnih “20 YEARS OF JINX” koncerata u Sloveniji ponosno najavljujemo za petak 11.04.2014.godine u Ljubljani, u Cvetličarni.

Ovim Vas putem, Yayinim rječima, pozivamo da nam se pridružite na koncertu u Cvetličarni: ”Jinxi su jako sretni kaj će svirati seriju koncerata povodom 20 godina glazbenog rada i djelovanja. Veselimo se unaprijed spaljivanju loših vibracija i viška tuge oko nas!
Iznimno nam je drago da je upravo Ljubljana prva na redu.
Bacit ćemo dobar urok na sve koji dodju uživo zaplesati i provesti se sa nama :)”

Podsjetimo, Jinxe i Ljubljanu povezuje niz uspomena i velika baza fanova koja je, osim za Emonu, karakteristična zapravo za cijelu Sloveniju diljem koje Jinxi već niz godina s pravom opravdano uživaju status jedne od najatraktivnijih glazbeno-scenskih poslastica s ovih prostora.

Već sljedeći mjesec, točnije 20. svibnja bend će zauzeti plato iznad garaže Tuškanac gdje se nalazi glavna pozornica Gričevanja. Zagrebačka proslava okruglih 20 sadržavat će mnoštvo rođendanskih iznenađenja o kojima će Jinxi više pričati sljedećih tjedana.
Mjesec lipanj rezerviran je za Beograd, još jedan grad s kojim je bend proteklih godina razvio poseban odnos.

Objavljeno 11.04.2014.

Vremeplov

Svo to školovanje nikada te ne pripremi za stvarni život.
Juliette Lewis