Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

20 godina Jinxa!

20 godina Jinxa!Grupa Jinx tijekom cijele 2014. godine serijom koncerata u regiji i šire slavi 20 godina uspješnog glazbenog djelovanja.

Kao i kod ostalih 20-godišnjaka, Jinxima glazbeni ali i umjetnički hormoni bujaju pa pouzdano možemo očekivati dobru energiju i posebne trenutke, bilo da je riječ o koncertima, mjuziklu, kazališnoj glazbi, slikanju, izložbama, glazbenoj produkciji ili novim pjesmama.

U prvom redu “novosti” možete očekivati na pozornici, za koju grupa Jinx priprema super atraktivni presjek vrhunske karijere u kojem ćete uživati u hitovima poput “Tamo gdje je sve po mom”, “Na Zapadu”, “Smijem se”, “Da smo se voljeli manje”, “Bye Bye Bye Baby Bye”, ali i cijelom nizu dobro poznatih pjesama od kojih su mnoge tijekom proteklih 20 godina postali međugeneracijski evergreeni. Bit će na pozornici mjesta i za glazbene poslastice iz repertoara Jinxa koje nisu standardne na njihovim set-listama, no za ovu prigodu pripremljene su u novim i osvježenim aranžmanima. Sve skupa ćete ih uživo moći čuti na “20 YEARS OF JINX” koncertima!

Što članovi Jinxa rade danas, u proljeće 2014. godine?

Coco Mosquito zadnjih je nekoliko mjeseci proveo u Ljubljani gdje je u Mestnom gledališču finalizirao autorsku glazbu za mjuzikl “Lizistrata” prema librettu Andreja Rozmana-Roze. Režiju potpisuje Mateja Koležnik, koreografiju Matija Ferlin a kostimografiju Alan Hranitelj. Ono što smo čuli u izvedbama na sceni MGL-a daje nam za pravo konstatirati kako je riječ o nesvakidašnjem, vrlo atraktivnom spoju “najboljeg od modernog slovenskog kazališta s najboljim od jinxoidne glazbe”.

Za to vrijeme Yaya u Zagrebu osim što slika i ručno izrađuje unikatni nakit, gotovo svakodnevno radi s najmlađim naraštajima na kreativnim radionicama u sklopu projekta “4 sobe” na zagrebačkoj Ilici. Yaya, između ostaloga, vokalno gostuje na pjesmama grupa Pips, Chips & Videoclips (Trubač) i Mayales (Ti dobro znaš kome pričam).

Treba li uopće govoriti kako ni ostatak Jinxa ne sjedi skrštenih ruku?
Berko Muratović i Marijan Gudelj osim što su, svaki u svom studiju involvirani kao glazbeni producenti mladim i progresivnim hrvatskim izvođačima, paralelno s ostatkom grupe pripremaju teren za vrlo dinamično koncertno proljeće i rasplesano glazbeno ljeto.

Netko je pitao za novi singl i novi album grupe Jinx?
I na tome se u Jinxima već radi: filigranski suptilno i kirurški precizno “bacaju se uroci” na nove pjesme. Avantura počinje, naši redovi su u napadu... drugim rječima: pjesme polako i temeljito dozrijevaju i to je ono bitno. Jinxi ih namjeravaju uskoro podijeliti s Vama!

Prvi u seriji jubilarnih “20 YEARS OF JINX” koncerata u Sloveniji ponosno najavljujemo za petak 11.04.2014.godine u Ljubljani, u Cvetličarni.

Ovim Vas putem, Yayinim rječima, pozivamo da nam se pridružite na koncertu u Cvetličarni: ”Jinxi su jako sretni kaj će svirati seriju koncerata povodom 20 godina glazbenog rada i djelovanja. Veselimo se unaprijed spaljivanju loših vibracija i viška tuge oko nas!
Iznimno nam je drago da je upravo Ljubljana prva na redu.
Bacit ćemo dobar urok na sve koji dodju uživo zaplesati i provesti se sa nama :)”

Podsjetimo, Jinxe i Ljubljanu povezuje niz uspomena i velika baza fanova koja je, osim za Emonu, karakteristična zapravo za cijelu Sloveniju diljem koje Jinxi već niz godina s pravom opravdano uživaju status jedne od najatraktivnijih glazbeno-scenskih poslastica s ovih prostora.

Već sljedeći mjesec, točnije 20. svibnja bend će zauzeti plato iznad garaže Tuškanac gdje se nalazi glavna pozornica Gričevanja. Zagrebačka proslava okruglih 20 sadržavat će mnoštvo rođendanskih iznenađenja o kojima će Jinxi više pričati sljedećih tjedana.
Mjesec lipanj rezerviran je za Beograd, još jedan grad s kojim je bend proteklih godina razvio poseban odnos.

Objavljeno 11.04.2014.

Vremeplov

Peter je bio bolestan od toga što je pop zvijezda, gitarski bog, pa je odlučio da nauči svirati druge instrumente. Među onima koje je izabrao bila je mandolina...
Michael Stipe (R.E.M.)