Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

2014 MTV EMA

2014 MTV EMAPopis izvođača koji će nastupati na 2014 MTV EMA je danas obogaćen s još nekoliko novih imena...

Škotska DJ zvijezda Calvin Harris nastupit će po prvi put na MTV-jevoj dodjeli muzičkih nagrada koja će se održati u nedjelju, 9. studenoga, u the SSE Hydro hali u Glasgowu. Osim njega, na MTV EMA pozornici svoja najbolja izdanja predstavit će i neke od najboljih i najuzbudljivijih mladih zvijezda koje su obilježile godinu za nama – britanka Charlie XCX, elektro-pop pjevačica i tekstopisac Kiesza i moćni rock duo Royal Blood!

Osim časti da nastupaju na ovom događaju, nove zvijezde se mogu pohvaliti i višestrukim nominacijama na 2014 MTV EMA. Calvin Harris se natječe u dvije kategorije –Najbolji izvođač elektronske muzike i Najbolji izvođač iz UK & Irske. Vlasnica hita “Hideway” Kiesza i Charli XCX, koju znate po pjesmi “Boom Clap”, se bore za titule Najboljeg novog izvođača i Najboljeg Push izvođača, dok je Kiesa još i u utrci i za Najboljeg kanadskog izvođača.
Royal Blood u listopadu gledate kao MTV Push izvođače, a svoj već prepoznatljivi i hvaljeni rock zvuk donijet će i na EMA pozornicu.

20. jubilarna dodjela europskih MTV glazbenih nagrada prenosit će se uživo iz dvorane The Hydro u Glasgowu u nedjelju, 9. studenoga u 21:00. Glasovanje za 2014 MTV EMA u svim kategorijama, uključujući i Best Adria Act, odvija se na mtvema.com.

Kao što je ranije objavljeno, voditeljica 2014 MTV EMA bit će hip hop zvijezda Nicki Minaj, dok su prvi potvrđeni izvođači Ariana Grande i Ed Sheeran. Ovogodišnji dobitnik “Global Icon” nagrade je britanska rock legenda Ozzy Osbourne.

Katy Perry vodi u turci s nominacijama u sedam kategorija, a u stopu je sljedi Ariana Grande, nominirana u šest kategorija. Pharrell Williams i 5 Seconds of Summer bore se za po pet nagrada. One Direction, Nicki Minaj, Iggy Azalea, Eminem, Sam Smith i Kiesza nominirani su za četiri MTV EMA nagrade.

Glasovanje za sve kategorije se odvija na mtvema.com i traje do subote, 8. studenoga u 23:59. Glasanje za Best Adria Act kategoriju je također u tijeku i odvija se na mtvema.com. Nominirani izvođači su Van Gogh, Gramatik, Vatra, Punčke i Who See, i samo od glasova publike zavisi ko će od njih ponijeti titulu najboljeg regionalnog izvođača.


Objavljeno 19.10.2014.

Vremeplov

Amerikanci su ludi. Fascinirani su bacanjem svojih cipela na stage. Bio sam na mnogo koncerata u svom životu, neki su bili dobri, neki loši. Ali nikada me ništa nije potaklo da skinem cipelu i bacim je na pjevača.
Noel Galagher (Oasis)