Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

2014 MTV EMA

2014 MTV EMAPopis izvođača koji će nastupati na 2014 MTV EMA je danas obogaćen s još nekoliko novih imena...

Škotska DJ zvijezda Calvin Harris nastupit će po prvi put na MTV-jevoj dodjeli muzičkih nagrada koja će se održati u nedjelju, 9. studenoga, u the SSE Hydro hali u Glasgowu. Osim njega, na MTV EMA pozornici svoja najbolja izdanja predstavit će i neke od najboljih i najuzbudljivijih mladih zvijezda koje su obilježile godinu za nama – britanka Charlie XCX, elektro-pop pjevačica i tekstopisac Kiesza i moćni rock duo Royal Blood!

Osim časti da nastupaju na ovom događaju, nove zvijezde se mogu pohvaliti i višestrukim nominacijama na 2014 MTV EMA. Calvin Harris se natječe u dvije kategorije –Najbolji izvođač elektronske muzike i Najbolji izvođač iz UK & Irske. Vlasnica hita “Hideway” Kiesza i Charli XCX, koju znate po pjesmi “Boom Clap”, se bore za titule Najboljeg novog izvođača i Najboljeg Push izvođača, dok je Kiesa još i u utrci i za Najboljeg kanadskog izvođača.
Royal Blood u listopadu gledate kao MTV Push izvođače, a svoj već prepoznatljivi i hvaljeni rock zvuk donijet će i na EMA pozornicu.

20. jubilarna dodjela europskih MTV glazbenih nagrada prenosit će se uživo iz dvorane The Hydro u Glasgowu u nedjelju, 9. studenoga u 21:00. Glasovanje za 2014 MTV EMA u svim kategorijama, uključujući i Best Adria Act, odvija se na mtvema.com.

Kao što je ranije objavljeno, voditeljica 2014 MTV EMA bit će hip hop zvijezda Nicki Minaj, dok su prvi potvrđeni izvođači Ariana Grande i Ed Sheeran. Ovogodišnji dobitnik “Global Icon” nagrade je britanska rock legenda Ozzy Osbourne.

Katy Perry vodi u turci s nominacijama u sedam kategorija, a u stopu je sljedi Ariana Grande, nominirana u šest kategorija. Pharrell Williams i 5 Seconds of Summer bore se za po pet nagrada. One Direction, Nicki Minaj, Iggy Azalea, Eminem, Sam Smith i Kiesza nominirani su za četiri MTV EMA nagrade.

Glasovanje za sve kategorije se odvija na mtvema.com i traje do subote, 8. studenoga u 23:59. Glasanje za Best Adria Act kategoriju je također u tijeku i odvija se na mtvema.com. Nominirani izvođači su Van Gogh, Gramatik, Vatra, Punčke i Who See, i samo od glasova publike zavisi ko će od njih ponijeti titulu najboljeg regionalnog izvođača.


Objavljeno 19.10.2014.

Vremeplov

Loše je kad je sve složeno po sistemu kupi-prodaj. Treba imati ideju i boriti se da ta ideja zaživi i da dođe do ljudi.
Dino Šaran (Letu Štuke)