Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

4 dana do Stinga u Beogradu

4 dana do Stinga u BeograduTko potiče iz prethodnog vijeka pamti da je tijekom 80-tih godina bilo bezuspješnih pokušaja da se organizira koncert ”The Police” u Beogradu i na Splitskom ”Poljudu”. Sting, borac za ljudska prava, je zamalo gostovao u Srbiji, u Beogradu, 1997. godine nakon protesta zbog izborne prijevare.

Sting je trebao 01.07.1997. godine održati besplatan koncert u Beogradu, u čast njegovog ’oslobođenja’,. Koncert je, prema njegovim riječima, želio tadašnji gradonačelnik Zoran Đinđic; želio ga je i Sting, ali su iskrsli problemi s obavezama ostalih muzičara iz njegove pratnje.

Onda je Sting gostovao u Novom Sadu 16.05. 2006., pa s grupom The Police u Beogradu, pa u okviru Guitar Art Festivala s Edinom Karamazovom u Centru Sava. I sve to u skorijoj prošlosti. Gradske priče ispredaju legende da su mu se Beograd i ljudi u njemu svidjeli. Jedno je točno: Sting je s Edinom snimao materijal u Zemunu u jednom od studija. Tko je na koga ostavio dojam nepotrebno je nagađati.

Najnovije priče vezane za novi koncert Stinga u Beogradu donose kazivanja da će pored Stinga u Areni nastupiti i neki beogradski muzičari. Dok ne prođe koncert ne bi trebalo o tome no jedno je sigurno: U okviru svoje Symphonicity turneje, Sting će nastupiti u Beogradskoj areni, 08.06..

Sa Stingom na sceni biti će srpski renomirani orkestar “Camerata Serbica” s 45 muzičara pod dirigentskom palicom Sarah Hicks.

Sarah Hicks je atraktivna dirigentica koju je New York Times uvrstio u “novi val i novu generaciju uspješnih ženskih dirigenata” zbog raznovrsnosti muzičkih žanrova u kojima se kreće njena karijera.

Sarah je trenutno gost dirigent simfonijskom orkestru iz Sjeverne Karoline i stalni dirigent “Curtis Institute of Music”. Do sada je surađivala s brojnim umjetnicima. Od ove godine, stalni je dirigent Stingove turneje „Symphonicity”.

Nekoliko preuzetih recenzija o nastupima Stinga u okviru turneje “Symphonicity”:
‘Fantastičan nastup’. - Bild Hamburg, Nemačka
‘Sting sa orkestrom je rock čarolija’. - La Stampa, Italija
‘.. apsolutno savršenstvo svakog detalja.. idealno izvođenje..’ - Komsomolskaya Pravda, Rusija
‘Može se reći da je ‘svaka sitnica koju uradi čarobna’ (‘Every little thing she does is magic’) - Rzecczpospolita , Poljska
‘Vrhunski u svakom pogledu’. - A-Listed, V. Britanija

Ulaznice su u slobodnoj prodaji po cijeni od: 33e, 35e, 43e, 49e, 55e, 59e, 65e na sljedećim prodajnim mjestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, Eventim, „Ušće” Šoping centar, knjižara Delfi (SKC), Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets,rs, www.eventim.rs.

U prodaji je i posebna, ekskluzivna kategorija ulaznica po cijeni od 175e koja uključuje: poseban ulaz na koncert, poseban SYMPHONICITY poklon, ‘merchandise’, propusnica sa ovogodišnje turneje za uspomenu.


Objavljeno 04.06.2011.

Vremeplov

Ponekad bih volio da se ne shvaćamo toliko ozbiljno.
Don Henley (The Eagles)