Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

4 dana do Stinga u Beogradu

4 dana do Stinga u BeograduTko potiče iz prethodnog vijeka pamti da je tijekom 80-tih godina bilo bezuspješnih pokušaja da se organizira koncert ”The Police” u Beogradu i na Splitskom ”Poljudu”. Sting, borac za ljudska prava, je zamalo gostovao u Srbiji, u Beogradu, 1997. godine nakon protesta zbog izborne prijevare.

Sting je trebao 01.07.1997. godine održati besplatan koncert u Beogradu, u čast njegovog ’oslobođenja’,. Koncert je, prema njegovim riječima, želio tadašnji gradonačelnik Zoran Đinđic; želio ga je i Sting, ali su iskrsli problemi s obavezama ostalih muzičara iz njegove pratnje.

Onda je Sting gostovao u Novom Sadu 16.05. 2006., pa s grupom The Police u Beogradu, pa u okviru Guitar Art Festivala s Edinom Karamazovom u Centru Sava. I sve to u skorijoj prošlosti. Gradske priče ispredaju legende da su mu se Beograd i ljudi u njemu svidjeli. Jedno je točno: Sting je s Edinom snimao materijal u Zemunu u jednom od studija. Tko je na koga ostavio dojam nepotrebno je nagađati.

Najnovije priče vezane za novi koncert Stinga u Beogradu donose kazivanja da će pored Stinga u Areni nastupiti i neki beogradski muzičari. Dok ne prođe koncert ne bi trebalo o tome no jedno je sigurno: U okviru svoje Symphonicity turneje, Sting će nastupiti u Beogradskoj areni, 08.06..

Sa Stingom na sceni biti će srpski renomirani orkestar “Camerata Serbica” s 45 muzičara pod dirigentskom palicom Sarah Hicks.

Sarah Hicks je atraktivna dirigentica koju je New York Times uvrstio u “novi val i novu generaciju uspješnih ženskih dirigenata” zbog raznovrsnosti muzičkih žanrova u kojima se kreće njena karijera.

Sarah je trenutno gost dirigent simfonijskom orkestru iz Sjeverne Karoline i stalni dirigent “Curtis Institute of Music”. Do sada je surađivala s brojnim umjetnicima. Od ove godine, stalni je dirigent Stingove turneje „Symphonicity”.

Nekoliko preuzetih recenzija o nastupima Stinga u okviru turneje “Symphonicity”:
‘Fantastičan nastup’. - Bild Hamburg, Nemačka
‘Sting sa orkestrom je rock čarolija’. - La Stampa, Italija
‘.. apsolutno savršenstvo svakog detalja.. idealno izvođenje..’ - Komsomolskaya Pravda, Rusija
‘Može se reći da je ‘svaka sitnica koju uradi čarobna’ (‘Every little thing she does is magic’) - Rzecczpospolita , Poljska
‘Vrhunski u svakom pogledu’. - A-Listed, V. Britanija

Ulaznice su u slobodnoj prodaji po cijeni od: 33e, 35e, 43e, 49e, 55e, 59e, 65e na sljedećim prodajnim mjestima: Beogradska arena, Kulturni centar Beograda, Eventim, „Ušće” Šoping centar, knjižara Delfi (SKC), Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets,rs, www.eventim.rs.

U prodaji je i posebna, ekskluzivna kategorija ulaznica po cijeni od 175e koja uključuje: poseban ulaz na koncert, poseban SYMPHONICITY poklon, ‘merchandise’, propusnica sa ovogodišnje turneje za uspomenu.


Objavljeno 04.06.2011.

Vremeplov

Kada pričamo o tome tko je najviše utjecao na moj glazbeni ukus moram ti reći da su to... pa, moji roditelji. Oni su razgovarali pjevajući. Stvarno. Stalno su pjevali... ujutro, navečer, stalno. Pogotovo moj otac. On je Irac, znaš? Nakon par pinti piva samo bi pjevao na sav glas. U takvoj atmosferi sam odrasla do 14-te godine mada se tada uopće nisam planirala baviti pjevanjem...
Roisin Murphy, intervju za RiRock.com