Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

50. rođendan rap velikana

50. rođendan rap velikanaChristopher Wallace, poznatiji kao Notorious B.I.G., tijekom ovog vikenda proslavio bi 50. rođendan (21. svibnja).

Ubijen je 1997., šest mjeseci nakon što je ubijen njegov bivši prijatelj i rival, Tupac Shakur. Imali su 24, odnosno 25 godina. Niti jedan slučaj nije definitivno riješen. Četvrt stoljeća kasnije, nijedna od ovih glazbenih ikona nije zaboravljena i pronašla je svoju vječnost u pop kulturi.

Notorious B.I.G. u svojoj kratkoj i blistavoj karijeri zaradio je četiri nominacije za Grammy, a njegova glazbena avantura eksplodirala je u startu izdavanjem debitantskog albuma ’’Ready to Die’’ 1994. Interes publike zapalio je nizom singlova, uključujući “Big Poppa”, “Juicy” i “One More Chance”, koji je dosegao 2. mjesto na Billboard Hot 100. No, sve je završilo tragično samo tri godine kasnije.

Samo 16 dana nakon njegove smrti, objavljen je Biggiejev drugi album, ’’Life After Death’’. Dvostruki album trijumfirao je na 1. mjestu Billboard 200 i prodao se u više od 5 milijuna ploča te zaradio dijamantnu nakladu i tri Grammy nominacije. Na njemu su se posebno istakla dva #1 singla, “Hypnotize” i “Mo Money Mo Problems”, a Rolling Stone ga je uvrstio u “500 Najvećih albuma svih vremena”.

Bad Boy / Atlantic / Rhino Records predstavljaju vinilnu verziju hvaljenog albuma. ’’Life After Death 25th Anniversary’’ super deluxe box set sadrži čak 8 LP-a i knjižicu koja donosi rijetke fotografije sa snimanja naslovnice, osvrte Sheldona Pearcea te sjećanja svih uključenih u nastajanje ovog albuma.

Ususret proslavi rođendana ovog rap velikana i objavi obljetničkog albuma, predstavljena je ’’G.O.A.T.’’, prva pjesma legendarnog američkog repera objavljena u posljednjih 17 godina. Pjesma ’’G.O.A.T.’’ ugostila je moderna imena hip-hop scene, rap i r&b zvijezde Ty Dolla $igna i Bellu Alubo, te uključuje samplove s Biggijevog klasika “I Love The Dough” sa slavljeničkog albuma ’’Life After Death’’.

Objavljeno 20.06.2022.

Vremeplov

Moj je cilj biti jedno s glazbom. Svoj sam život posvetio toj umjetnosti.
Jimi Hendrix