Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

9th Croatian Blues Challenge

9th Croatian Blues ChallengeOstao je još samo jedan dan do nacionalnog natjecanja hrvatskih blues glazbenika - Croatian Blues Challengea...

Ovogodišnji Challenge će se održati u zagrebačom klubu Jiggy Bar od petka, 27., do nedjelje, 29. listopada, a već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije:
Petak, 27.10.2017. Solo/duo kategorija
Subota, 28.10.2017. Band kategorija

Nedjelja, 29.10.2017. je rezervirana za pobjednike u obje kategorije te posebne strane goste - slovački duo Luboš Bena & Bonzo Radvanyi. Urnebesni Slovaci su uvijek rado viđeni gosti u Hrvatskoj, nastupili su u Zagrebu, Sisku, Rijeci, Puli... Svi koji su vidjeli ovaj iznimno kvalitetan duet, žele ga vidjeti i čuti opet, a oni koji nisu imali tu čast, imaju za to priliku već 29.10. u Jiggy Baru.

Prvi dan Croatian Blues Challengea pripada solo-duo kategoriji, stoga ne čudi što su u koncertnom dijelu večeri gosti upravo Sunnysidersi, koji su bili kao solo-duo pobjednici 2nd Croatian Blues Challengea i prvi predstavnici HBS-a koji su prošli u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.

Oni promoviraju svoj treći studijski album Click Play (Spona, 2017.) te premijerno prikazuju i videospot naslovne pjesme. Iste večeri prisjetit ćemo se i nedavno preminulog člana HBS-a Dalibora Skeledžije - Skele, u čiju čast će njegovi prijatelji izvesti nekoliko Skelinih pjesama. Njegov Two For Blues je bio pobjednik solo-duo kategorije na 3rd Croatian Blues Challengeu te su predstavljali Hrvatsku i HBS u Memphisu i Rigi na europskom blues natjecanju.

Premijerno će se prikazati kratki video uradak s njegovog puta u Memphis.

Drugi dan CBC-a rezerviran za natjecanje bendova na kraju će akustičnom svirkom uveličati Mićo i Mačke, sastav iz Zapruđa koji ima jednu od najboljih pjesmarica autorskog hrvatskog rock-bluesa.

Objavljeno 26.10.2017.

Vremeplov

Grci uopšte ne priznaju da postojimo, Bugari kažu da smo Bugari, Srbi ne priznaju crkvu... Čuvanje tradicionalne glazbe je čuvanje našeg makedonskog identiteta. Na primer, najpopularniji Makedonac zadnjih 50 godina je Toše Proeski, opet muzičar.
Gorazd Čapovski (Mizar)